Nyhet

Trondheim Metal Fest slipper første seks

Fransk tyngde, amerikansk hjelp til selvhjelp med mere til Trondheim i mars.

Den trondheimsbaserte metallfestivalen Trondheim Metal Fest slapp rett før helgen de første seks navnene til neste års festival, og det ser ut til å bli særdeles tungt og svett når det braker løs og smeller i gang helgen før palmesøndag. 

Fra Bayonne-skinkens hjemby Bayonne kommer Gojira (bildet), som etter lang tid i relativ obskuritet har klatret seg opp i metallens mer synlige sjikter de siste årene. Tidligere i år ga de ut sitt femte album, «L'Enfant Sauvage» og gjorde det godt i Norge med en tolvteplass på VG-lista, tilsynelatende den høyeste listeplasseringen bandet har hatt utenfor Frankrike. GAFFAs Magnus von Schantz har anmeldt albumet og sa for eksempel: 

– Gojira er på mange måter metallens rubiks kube, de kan skru sammen utrolig mange tekniske og sjangervarierende grep fra ulike retninger uten å miste sammenhengen. Denne utgivelsen er på mange områder ikke så ekstrem som for eksempel «The Heaviest Matter Of The Universe», allikevel er de låtene hvor denne siden dukker opp desto mer givende å høre på da de ikke forekommer like ofte som tidligere. For fans av «Clandestine» skiva til Entombed så vil tittelsporet alene være verdt hele albumet. Dette er sannsynligvis skiva som vil flytte Gojira opp i metallens eliteserie, bare vent, om ikke lenge vil du fra gamle fans høre den vante kommentaren om band som slår igjennom for et bredere publikum. «Jeg likte de bedre før...».


Den nest største logoen på plakaten tilhører det amerikanske hardcorebandet Hatebreed, fra Bridgeport i Connecticut, en by som for øvrig er kjent for å ha fostret fram sirkusdirektøren P. T. Barnum og den første restauranten i Subway-kjeden. De skryter også tidvis på seg å være hjembyen til frisbeen, men der er vi ikke helt sikker. Hatebreed derimot, er vesentlig tyngre enn en frisbee. De har holdt det gående med tung, primitiv og Celtic Frost-inspirert hardcore, eller metalcore om du vil, helt siden 1994, gjerne med oppbyggelige tekster om å skjepe seg og ta seg sammen. I januar kommer de med sitt sjette studioalbum «The Divinity of Purpose». 

Det definitivt mest legendariske bandet som kommer til Trondheim i denne anledningen er imidlertid engelske Napalm Death, som mer eller mindre egenhendig oppfant grindcoresjangeren på åttitallet. De debuterte i 1987 med det ekstremt innflytelsesrike «Scum», og har holdt det gående kontinuerlig siden den gang gjennom en mer deathmetallinspirert periode på nittitallet, og tilbake til de enda mer aggressive grindcorerøttene i senere tid. Tidligere i år ga de ut sitt femtende album, med tittelen «Utilitarian», som låter overraskende freskt og potent for et band som har spilt i høyeste gir i over tredve år. 

Ellers på plakaten finner man det britiske industrielle blackmetallbandet Anaal Nathrakh, amerikanske Born of Osiris og fra hjemmebanen i Trondheim, Fuel For Disaster. 


Nøyaktig hvor i katedralbyen festivalen arrangeres fremgår ikke helt fra presseskrivet, men det skal være snakk om fem forskjellige konsertsteder spredt utover de tre dagene. Det hele foregår 14. - 16. mars til neste år og billetter kan kjøpes på festivalens nettsider.

ANNONCE