Nyhet

Ny Autechre på vei

Ellevte Autechre-fullengder kommer i mars.

Mandag 4. mars 2013 kommer de engelske elektroniske pionerene Autechre med sitt ellevte album, oppfølgeren til «Oversteps» fra 2010 og EP-samlingen «EPs 1991 – 2002» som kom i fjor. Som det meste i bandets katalog kommer det nye albumet på det britiske plateselskapet Warp. 

Med en spilletid på intet mindre enn to timer og trettito sekunder spredt utover sytten låter kommer «Exai» på tre formater: Dobbel-CD, kvadruppel vinyl og heldigitalt på nett. Vinylversjonen ser ut til å bli den mest attraktive, pakket i en forseggjort og påkostet eske og med hver vinylplate pakket i forskjellige innercover. CD-versjonen kommer i en tilsvarende forpakning, riktignok vesentlig mindre i størrelse. 

GAFFAs Jesper Buhl anmeldte det foregående albumet «Oversteps» og sa blant annet: 

– Det er ikke mange som kan lage IDM som Autechre. Det skyldes nok at det i høy grad er dem som har definert hele begrepet. På «Oversteps» betyr det knudrete og forholdsvis kald rytmikk, men også mengder av overjordisk skjønnhet i form av elegante og abstrakte melodiske forløp, som nærmest organisk fletter seg inn og ut av hverandre. «Oversteps» klarer på forbilledlig vis å forene det skjønnmalende med det vrengte og støyende eller det abstrakte, og det er i denne symbiosen den sanne skjønnheten oppstår, avsluttet Buhl og gir albumet fem av seks stjerner.

ANNONCE