Nyhet

My Bloody Valentine slipper album

Etter 21 års stillhet kommer det et nytt album fra de londonbaserte shoegazerne mot slutten av året.

My Bloody Valentine har annonsert at de skal spille på den japanske Tokyo Rocks-festivalen i mai, hvor de vil spille nytt materiale – fra et helt nytt album. Albumet har vært i kjømda i hele 21 år, og blir oppfølgeren til klassikeren «Loveless» fra 1991. Det nye albumet vil etter planen slippes mot slutten av dette året på hjemmesiden til bandets frontmann Kevin Shields, og My Bloody Valentine vil også følge opp med en EP – også denne utgivelsen basert på elt ferskt materiale.

– Jeg tror også at ferske My Bloody Valentine-fans vil få et forhold til det nye albumet. Basert på de meget, meget få menneskene som har hørt noe – lydteknikere og bandet – synes noen at albumet lyder noe særere enn «Loveless». Det gjør derimot ikke jeg. Jeg føler at det nye albumet har befridd oss, og i en større sammenheng er det ett hundre prosent nødvendig, sa Kevin Shields i et intervju med det engelske musikkmagasinet NME nylig.

My Bloody valentine ble dannet i 1983, og består av Kevin Shields (gitar og vokal), Bilinda Butcher (vokal og gitar), Debbie Googe (bass) og Colm Ó Cíosóig (trommer). Bandet utga sitt debutalbum, «Isn't Anything» i 1988, en utgivelse som fikk en rosende mottagelse og som la grunnlaget for bandets lojale fanskare. Albumet ble tatt med da den engelske avisen The Guardian laget en liste over hundre album man må høre før man dør.

I 1991 fugte bandet opp suksessen til debutalbumet med utgivelsen «Loveless». Albumet ble også en kritikersuksess, men rent kommersielt gjorde albumet det middelmådig, med en tjuefjerdeplass på albumlistene i Storbritannia og ingen listeplassering id et hele tatt i USA. Siden dets utgivelse har albumet blitt en favoritt blant kritikere, men Creation Records droppet bandet da de opplevde problemer i samarbeidet med Shields. Plateselskapseieren Alan McGee uttalte senere i et intervju med The Guardian at det «stod mellom han og meg».

ANNONCE