Nyhet

Latinostjerne død i flykrasj

Den millionselgende sangerinnen ble bare førtitre år gammel.

Sangerinnen Jenni Rivera har omkommet i en flystyrt i de nordre delene av Mexico. Flyvraket ble funnet i går i nærheten av Iturbide i delstaten Nueva León, oppgir meksikanske myndigheter til nyhetsbyåret AFP. Flyet var etter sigende på vei fra byen Monterrey og sørover til Toluca med sju personer om bord, da flygelederne mistet radiokontakten med flyet, straks etter avgang søndag morgen. Alle sju om bord omkom i flystyrten. Rivera var en av de største musikkstjernene i Sentral- og Sør-Amerika, og har solgt mer enn tjue millioner verden over med sin spanskspråklige popmusikk.

Jenny Dolores Rivera Saavedra ble født den 2. juli 1969 i Long Beach i den amerikanske delstaten California, som datter av meksikanske innvandrere i et musikalsk hjem. Hun hadde fire søsken, blant annet Lupillo Rivera, som også er en kjent sanger. Hun ble gravid allerede i gymnastiden med det første av sine fem barn. Det var derimot ikke før i 1992 at hun gikk i studio for første gang, men snart hadde hun skapt seg et navn innenfor de meksikanske sjangrene Banda og Nortena.

Rivera ble nominert i til en Latin Grammy-pris i 2003, 2008 og senest i 2010. Hennes tiende studioalbum, «Jenni» (2008) var hennes første album på den amerikanske Billboard Top Latin-albumlisten. Hun var dessuten den første kvinnelige banda-artisten som solgte ut en konsert på Gibson Amphitheater i Universal City, og hun ble også den første artisten som solgte ut to konserter to dager på rad på Nokia Theatre i Los Angeles. Dette skjedde i august i 2010.

Hennes siste album, «Joyas Prestadas Pop» kom i fjor. Utover sin fremgangsrike musikkarriere, gjorde huns eg også bemerket på TV takket være realityserien «I love Jenni», som ble sendt på den amerikanske og spanskspråklige TV-kanalen Telemundo. Hun var også en av dommeren i den andre ssesongen av den meksikanske versjonen av «The Voice».

Jenni Rivera ble førtitre år gammel.

ANNONCE