Nyhet

Kurt Vile slipper nytt

Skriften på veggen fortellerat det tidligere The War on Drugs-medlemmet er på vei med sitt femte soloalbum.

Amerikanske Kurt Vile skal etter sigende snart være klar med sitt femte soloalbum, som har fått navnet «Wakin On A Pretty Daze». Albumet ble annonsert via et veggmaleri i artistens hjemby, Philadelphia. Viles gitarist Jesse Trbovich la ut et bilde av veggmaleriet på nettet, som røper en rekke låttitler.

«To do my very best», «I don't know why I ever og away», «Time has come», «I live along a straight line», «Alert/Adrift», «Looking back i gold tones», «There's a place for all my friends», «Phone ringing off the shelf», «Wise crack» og «When I'm home» synes å være noen av låttitlene fra Viles kommende studioalbum.

Vile har i et tidligere intervju med Spin magazine beskrevet det kommende albumet som «episk», og sidestilt den med Fleetwood Macs «Tusk» (1979).

– Det er meg. Når man setter på skiva, hører man at det er meg. Men gitarpsilelt er bedre og ideene er nye. Det er klassisk og episk, med flere gitarsoloer. Jeg ville fange de kosmiske vibbene i 2012. Det er helt klart vår «Tusk», sa Vile i intervjuet.

«Wakin On A Pretty Daze» blir dermed oppfølgeren til smått fantastiske «Smoke Ring For My Halo», som ble sluppet i mars i fjor. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Finn P. Madsen, som kalte låtene for fremtidens lydspor fra en produktiv låtskriver.

– Det er artister som Bob Dylan, Bruce Springsteen og ikke minst en drømmende utgave av Deerhunter som dukker opp på netthinnen når Kurt Vile uhemmet og fritt lar låtene få befeste sin karakter. «Baby's arms» åpner med knitrende fingerspill og Viles tryglende vokal, som fortsettes på «Jesus fever», som lyder som et spøkelsestog på sin ferd gjennom natten. Med produsent John Agnello har Kurt Vile fått lagt et psykedelisk lydspor omkring låter som «On tour», «Society is my friend» og «Ghost town», som innhylles i et tåkete slør. På «Smoke Ring For My Halo» låter Kurt Vile som fremtidens låtskriver med full fokus på sine komposisjoner, og albumet er en seriøs kandidat til en av årets beste album, skrev Madsen.

ANNONCE