Nyhet

Alternativ Julekalender: Luke #5

I dag er det duket for gamle venner av den akk, så alternative julekalenderen – hør hva The Beards kan by på i år!

The Beards! Det eneste bandet som har vært med oss i alle år, i en eller annen kapasitet. Med tanke på hvor lite de faktisk øver, at de spiller mindre enn en konsert i året og at nesten ingen av dem egentlig driver med musikk så syns vi det er forbausende fett at de disker opp med den ene juleklassikeren etter den andre, år etter år.

JULEHILSEN FRA THE BEARDS

Kanskje kommer skjeggmeisen? Skjeggmeisen ble første gang observert i Norge i 1980, akkurat som oss i The Beards. Og som oss, holder den ikke så mange konserter. Hittil er det bare noen få heldige på Østlandet som har hørt den synge. Hannen har brune fargetoner, blågrått hode, lang stjert og svart kinnskjegg. Heller ikke så ulikt oss.


Nå før jul drømmer vi om at den lille skapningen skal komme helt opp til Trøndelag. I Østfold, og spesielt på Hvaler og rundt Fredrikstad, er den ganske vanlig. Der forsyner den seg av frø fra takrør. Takrørskogen er nemlig viktig for en del fugler, blant annet enkelte sangere, og pungmeis. I Østfold er det store takrørskoger. Den slags vegetasjon er ikke like vanlig i Midt-Norge.

Vi håper dere vil hjelpe oss med å gi småspurvene mat nå som den kalde årstiden nærmer seg. Det kan redde fugleliv! Pass bare på å ikke avslutte matingen når de små fuglene har fått smaken på noen ekstra godbiter, for eksempel fleskballer, eller meiseboller som dere sier på Østlandet. Og kanskje kan litt ekstra innsats fra dere sørge for at den kvitrende drømmen om å se skjeggmeisen i Trøndelag ikke forblir nettopp en drøm.

Julehilsen fra The Beards

ANNONCE