Nyhet

Stjerner hyller Levon Helm

John Mayer, Lucinda Williams og Gregg Allman er blant de tallrike opptredende ved minnekonserten for den avdøde The Band-trommeslageren.

I bransjen var det få som var like respektert som trommeslageren, mandolinisten og sangeren, og dette avspeiles i rekken av kolleger som stiller opp i East Rutherford, New Jersey i oktober for å hylle trommeslageren Levon Helm, som døde av kreft i en alder av 71 i april. Helm satt bak trommesettet i hedengangne The Band, hvor han også bidro med vokal. Utover karrieren i The Band, ga Helm senere ut en rekke planer i eget navn, og han medvirket som skuespiller i filmene «The Coalminer's Daughter» og «The Right Stuff».

Arrangementet, som har blitt døpt «Kjærlighet til Levon», avvikles den 3. oktober, og vil byd på opptredener av blant andre Allman Brothers-vokalisten Gregg Allman, Dierks Bentley, Marc Cohn, Patty Griffin, Warren Haynes, John Hiatt, Bruce Hornsby, Jefferson Airplane-gitarist Jorma Kaukonen, the Levon Helm Band, Robert Randolph, Mavis Staples, Joe Walsh og Lucinda Williams. I front for festkveldens husorkester, vil man finne såvel legendariske Don Was som Larry Campbell, som etter en årrekke som kapellmester i Bob Dylans band inntok en tilsvarende rolle hos Helm de siste årene før hans død.

– Vi er dypt rørte over at så mange musikere og venner av Levon finner sammen for at feire hans liv  og musikk og for at hjelpe oss med at bevare hans musikalske ånd og visjon i The Midnight Rambles, uttaler Helms etterlatte, ifølge Rolling Stone, med henvisning til jamsessions Helms likte å avholde de siste årene av sitt liv. Overskuddet fra konserten til oktober vil gå til å hjelpe boet etter Helm med å bevare hans hjemmestudio, låve og hjem og fortsatt avholde de såkalte «Midnight Rambles».

ANNONCE