Nyhet

Queens of The Stone Age i studio

Josh Homme og resten av bandet er etter sigende i gang med innspillingen av sitt sjette studioalbum, om man skal tolke en ordknapp Facebook-meddelelse fra amerikanerne.

Allerede i fjor begynte ryktene å gå om at Queens of The Stone Age var i studio for å jobbe med sitt sjette studioalbum. Mange holdt lenge en knapp på at albumet skulle komme mot slutten av fjoråret, da Josh Homme tidligere på året meldte at de var «dypt inne i prosessen med å lage et nytt album», i følge NME.

I går kunne bandet via sin Facebook-side melde at de – nok en gang – hadde gått i studio for å jobbe med låtene til sitt kommende album.

– Recording, var alt bandet meddelte, men i løpet av få minutter hadde statusoppdateringen fått flere tusen likes. I skrivende stund er antallet oppadvendte tomler oppe i drøyt 52.000.


I et intervju med BBC Radio 1, snakket Homme om forventningene til deres kommende album, som er oppfølgeren til «Era Vulgaris» fra 2007.

– Vi har komme til en sånt sted i karrieren at vi ikke føler at vi har noe å bevise. Vi vil egentlig bare spille for de folka som digger oss, uttalte sangeren og gitaristen.

GAFFA-anmelder Keld Rud mente at «Era Vulgaris» viste et band tilbake i storform, etter utgivelsen av den noe skuffende og ujevne «Lullabies to Paralyze» fra 2005.


– Med «Era Vulgaris» har Queens Of The Stone Age laget et album som låter herlig befridd for prestasjonsangst og spekulasjoner i hva lytterskaren måtte forvente. Albumet er skjevt, syrete, fengende, komplekst, langt fra perfekt og kanskje nettopp derfor dødssjarmerende. Merkverdige og kronglete riff som minner om noe fra bandets debut, blander seg med guddommelige, psykedeliske melodier og lydeffekter som bringer tankene hen på deres andre album, «Rated R», skrev Rud, og ga plata fem stjerner.

Selv om fokuset nå er viet den nye plata, var Josh Homme – sammen med bassist Scott Reeder – tidligere i år travelt opptatt med å saksøke sine tidligere bandkamerater Brant Bjork, Nick Oliveri og John Garcia. De spilte sammen i bandet Kyuss i årene 1988 til 1995, og på disse syv årene rakk de å gi ut fire album. Homme og Reeder saksøkte sine tidligere bandkamerater på grunn av såkalt «trademark infringement», grunnet deres turnévirksomhet under navnet Kyuss Lives! Homme og Reeder mener at bandet har forsøkt å stjele navnet Kyuss og på den måten villede deres fans.

– Tenk at vi deltok i et møte med dem i januar kun for å hjelpe dem videre med deres oppfordring til å fortsette som Kyuss Lives!. Med åpne armer prøvde vi på enhver respektfull måte å fortsette Kyuss Lives!, kun for å oppdage at mens de så os i øynene, hadde Kyuss Lives!' management og bandet innlevert juridiske dokumenter i 2011 i et forsøk på å stjele navnet Kyuss, fortalte Homme og Reeder i en pressemeddelelse den gang, sitert fra The Guardian.


ANNONCE