Nyhet

John Lennons drapsmann søker frigivelse

Mark David Chapman skal i sin syvende høring om prøveløslatelse denne uken.

Fengselsvesenet i staten New York kunne i dag melde at Mark David Chapman denne uken skal i høring om prøveløslatelse fra fengselet. Chapman var mannen som i desember 1980 skjøt og drepte John Lennon utenfor den folkekjære låtskriverens leilighetskompleks i New York.

Chapman ble i 1981 dømt til 20 år til livsvarig fengsel for drapet på Lennon. Under rettssaken prøvde hans forsvarere å få Chapman dømt til psykiatrisk behandling, noe som hadde fått ham innlagt ved et mentalsykehus.

Det er heller ikke første gang Chapman skal i høring om prøveløslatelse. Denne ukens møte er hans syvende siden han ble fengslet i 1981. Høringsmøtene har blitt avholdt hvert andre år, men Chapman har fått søknadene sine avvist hver gang. Det ligger altså ikke an til at drapsmann går en snarlig løslatelse i møte.


Etter at Chapman skjøt og drepte Lennon, skal han ha oppholdt seg ved leilighetskomplekset og lest fra JD Salingers roman «The Catcher in The Rye» – på norsk «Hver tar sin så får vi andre ingen» (1953)/«Redderen i ruget» (2005). Chapman har uttalt at han identifiserte seg med romanens rastløse og mistilpassede hovedperson, Holden Caulfield, og fikk inspirasjon fra boken til å drepe Lennon.

Lennons enke, kunstneren Yoko Ono, har tidligere jobbet for å holde Chapman fengslet, og begrunnet det med frykt for sin egen og sine sønners sikkerhet, i følge Rolling Stone.

Hadde John Lennon vært i live i dag, hadde han fylt 72 i oktober.


ANNONCE