Nyhet

Insane Clown Posse saksøker FBI

Hip hop-duoen Insane Clown Posse varsler søksmål mot FBI etter at deres fanskare – såkalte juggalos – har blitt klassifisert som en kriminell gjeng av det føderale politiet.

I november i fjor la FBI – det amerikanske føderale politiet – frem sin National Gang Threat Assessment Report, som omtaler og kategoriserer USAs kriminelle gjenger. Blant disse finner man beryktede og svært voldelige organisasjoner som eksempelvis Hells Angels, MS-13 og Aryan Brotherhood – og, altså – Juggalos.

Fansene karakteriseres av FBI som en «løst organisert hybridgjeng», som altså betyr at medlemsmassen ikke er tilknyttet en bestemt by, rase eller samfunnsklasse, til forskjell fra gjenger som eksempelvis MS-13 (som i all hovedsak består av latinamerikanere) eller Aryan Brotherhood, som er en hvit, høyreekstrem organisasjon bestående av innsatte eller tidligere innsatte. 

– Selv om de blir regnet som en kriminell gjeng i bare fire stater, utviser mange Juggalos gjengtendenser og involverer seg i kriminelle aktiviteter og vold. Politi i minst 21 stater har påvist kriminelle Juggalo-filialer, kan man lese i FBI-rapporten.

Horrorcore-duoen Insane Clown Posse – som er kjent for sin groteske klovnesminke, etter sigende inspirert av seriemorderen John Wayne Gacy – har siden starten i 1989 opparbeidet seg en enorm fanskare i hjemlandet USA. Etter å ha vært et utskudd i det amerikanske musikklivet i en del år, har de i den siste tiden blitt tatt inn i varmen, blant annet ved å gi ut en singel på Jack Whites Third Man Records (se bildet). Insane Clown Posses hengivne fanskare er noe av grunnen til at de også kan arrangere en årlig festival kalt Gathering of The Juggalos, uten å ta i betraktning mulig publikumssvikt. Det var også under et seminar på denne festivalen at Joseph «Violent J» Bruce og Joseph «Shaggy 2 Dope» Utsler varslet søksmål mot lovens lange arm. I et intervju med Vice Magazine, uttalte Bruce sin indignasjon over det han mener er urettferdig dømming av fansene.

– For å få det på det rene: En Juggalo er ikke en gjengmedlem. En Juggalo som fikk en Insane Clown Posse-tatovering for femten år siden, har i dag en familie, han jobber med eiendomsforvaltning eller hva-har-du, og på vei hjem fra jobb får han en fartsbot. Det neste som skjer, er at han havner i et gjengregister, noe som vil bli tatt i betraktning om han skulle havne i retten ved en senere anledning. Plutselig blir det ikke en vanlig mann som dreit seg ut, men et gjengmedlem som dreit seg ut, og man står i fare for å få en strengere dom, uttalte Bruce.

Deres label, Psychotic Records, har nå lansert nettstedet juggalosfightback.com, hvor de søker tilbakemeldinger etter Juggalos som mener seg urettferdig behandlet av politi og påtalemakt.  

– Vi vil vise vår støtte til våre fans, og er bredt til å bistå dere i en eventuell rettssak, forkynner teksten på nettsiden.

Se dokumentar fra Gathering of The Juggalos under:

ANNONCE