Nyhet

Chaka Khan til Oslo

Den legendariske soulsangerinnen svipper innom Folketeateret i midten av oktober.

Chaka Khan – som egentlig heter Yvette Marie Stevens – startet sin karriere som på begynnelsen av 1970-tallet, da hun oppnådde suksess med som låtskriver og vokalist i funkbandet Rufus. Med Rufus ga Chaka Khan ut åtte album, og ble kjent med låter som «Tell Me Something Good», «Sweet Thing» og «Ain't Nobody».

Mot slutten av 1970-tallet, derimot, hadde interessen for Khan steget til et nivå som fikk henne til å prøve seg som soloartist, først med albumet «Chaka» i 1978. Albumet inneholdt megahit-en «I'm Every Woman», som sementerte hennes rolle som en av de mest lovende, unge stjernene soul- og R&B-sjangerne hadde sett på en stund. På låten koret dessuten ingen ringere enn Whitney Houston, mens plata for øvrig ble formet av instrumentalister og sangere som George Benson, Michael Brecker, Randy Brecker, Will Lee og Luther Vandross.

Hennes første soloalbum var altså noe av en pangstart, og utover 1980-tallet holdt hun det gående, mye takket være bidrag fra artister som blant andre Prince, Rick James og Mike Rutherford fra Genesis, og fortsette å servere publikum hits, som eksempelvis «I Feel For You» og «Through The Fire».

Chaka Khans ellevte og foreløpig siste studioalbum het «Funk This» og kom i 2007. På plata covret hun blant annet Joni Mitchell, Prince og The Doobie Brothers.

I løpet av sin karriere har hun blitt nominert til tjueto Grammy-priser. Ti ganger har hun kunnet gå hjem med de gjeve prisene.

Chaka Khan gjester Folketeateret mandag 15. oktober. Billettene legges ut førstkommende torsdag via Billettservice.

ANNONCE