Nyhet

Bill Doss er død

The Olivia Tremor Control-vokalisten gikk bort i en alder av 43 år.

Det amerikanske indierockbandet The Olivia Tremor Control bekreftet i går på sin hjemmeside at den tidligere vokalisten i bandet er død.

– Vi er knuste over tapet av vår bror, Bill Doss. Vi mangler ord, sier bandet om dødsfallet til den 43-årige låtskriveren. Dødsårsaken er i skrivende stund ikke kjent, skriver Rolling Stone.

Bill Doss var en av grunnleggerne av The Olivia Tremor Control, som oppstod i asken av bandet Synthetic Flying Machine, og som var en del av musikerkollektivet Elephant 6, som i tillegg dyrket frem band som Neutral Milk Hotel, The Apples in Stereo og Of Montreal. The Olivia Tremor Control ga ut to kritikerroste album før de i 2000 trykte på pauseknappen. Bill Doss gikk da solo under aliaset The Sunshine Fix, og ga ut to skiver i henholdsvis 2002 og 2004.

I årene før sin død, jobbet Doss som produsent i sitt eget studio i Athens, Georgia, og fra 2006 turnerte han også sammen med The Apples in Stereo som keyboardist. Han bidro også på bandets to seneste album.

I 2005 ble The Olivia Tremor Control gjenforent som liveband, og spilte konserter både i USA og i Europa. I fjor utga bandet sin første singel på mer enn ti år.

– Vi har to låter klare til det neste The Olivia Tremor Control-album. De ligger på Bills harddisk. Vi arbeider mot noe, men jeg tror ingen av oss er helt sikker på hva dette «noe» er, uttalte gitarist Will Hart til Rolling Stone i 2009.

En talsmann for bandet har sendt ut en erklæring om at man «respekterer Elephant 6-familiens privatliv i denne stund. Våre hjerter er med dem, og vi vil frigi ytterligere opplsyninger på et passende tidspunkt i løpet av de kommende dagene.»

ANNONCE