Nyhet

Solomateriale fra avdøde Kurt Cobain på trappene?

18 år etter Kurt Cobains død, avslører tidligere Hole-gitarist Eric Erlandson at Nirvana-frontfiguren jobbet med et soloalbum.

I følge et intervju Erlandson gjorde med den amerikanske TV-stasjonen Fuse, spilte Cobain en rekke demoer for Erlandson, bare kort tid før han døde i 1994. Låtene skal visst ha markert en ny kurs for Cobain. Erlandson spilte i Hole – bandet til Cobains kone, Courtney Love – fra 1989 til 2002.

– Kurt beveget seg i en ny retning som var veldig kul. Dette ville blitt hans «White Album». Han jobbet mot å gjøre et soloalbum hvor han samarbeidet med forskjellige folk. Jeg var veldig opprømt over noe av materialet han jobbet med. Han spilte noe av det for meg, og det er derfor jeg ble veldig trist da han døde. Det var ikke bare en personlighet som forsvant, men også et budskap til verden. Ingen vet hva som hadde blitt av de låtene, fortalte Erlandson.

Erlandson ser ikke bort fra at demolåtene kan bli utgitt i fremtiden.

– Jeg hørte snakk om at noen skulle samle en del av de rå og akustiske låtene, som ville ha fremstått som mer intime låter enn de som havnet på bokssettet («With the lights out» fra 2004, red. anm.). Der fikk man noen av disse låtene, men det finnes låter som ikke har blitt utgitt, fortalte Erlandson videre.

– Jeg har ingen nøkkelrolle i dette, men jeg skulle ønske at man kunne finne sammen. Jeg tror hans fans ville blitt veldig glade, sa det tidligere Hole-medlemmet.

ANNONCE