Nyhet

Nye konsertvideoer av Refused

Videoer fra Refuseds nylige opptreden i Stockholm viser et band i storslag foran sommerens turné.

2012 har så langt vist seg fra sin sjenerøse for hardcorefans rundt omkring. Amerikanske At The Drive In meldte sin tilbakekomst, få dager senere gjorde det smått legendariske hardcorebandet Refused fra Umeå det samme. To uker senere kom nyheten om at Refused var booket til både Way Out West i Göteborg og Øyafestivalen, noe som utvilsomt gjorde sitt til at sistnevnte festivals billettsalg merket en økt pågang fra sultne fans. 

Om litt over en uke spiller de på Coachella i California, før de legger ut på en større USA-turné, med konserter i blant annet Philadelphia, Boston, New York, Chicago og Detroit. Fjorten år etter bandets oppløsning i 1998, ser det ut til at våren og sommeren byr på gode muligheter til å få trent opp samspillet. Forrige helg benyttet de muligheten til å tjuvstarte herlighetene med en konsert på Debaser Medis i Stockholm, hvor de spilte et sett bestående av femten låter fra blant annet deres siste utgivelse, klassikeren «The shape of punk to come». 

En del av låtene ble filmet og lagt ut på YouTube (av en bruker kalt UmeaVeganPower), til glede for både nye og gamle fans. Kanskje spesielt de som ikke klarer å vente til sommerens eskapader. 

ANNONCE