Nyhet

Julestemning fra alle kanter

Det nærmer seg høytid igjen, og juleplater kommer fra de underligste kanter. Scott Weiland, Justin Bieber og She & Him er blant de som har viet hele album til julen i år.

Det er mange som har et ambivalent forhold til julemusikk, og hvert år kommer det ut bunker med nye juleplater. Det meste er nye tolkninger av gamle klassikere, men noen slår til og skriver egne låter. I 2010 fikk vi nye låter fra blant andre The Wombats og The Hives & Cyndi Lauper.

I år kommer det også fra uventede hold, mest overraskende er kanskje at Scott Weiland, kjent som vokalist i 90-tallsrockerne i Stone Temple Pilots og supergruppa Velvet Revolver, har tatt på seg croonerhatten og gjort sine tolkninger av gamle juleklassikere. Albumet, som er i salg nå, har fått navnet «The Most Wonderful Time Of The Year», og kan høres i sin helhet over hos SPIN. Hva sier gamle fans om dette, mon tro?

Indiesuperduoen She & Him slipper også juleplate, «A Very She & Him Christmas». M. Ward og Zooey Deschanel har også kledd gamle julelåter i søte indiepoparrangementer. Forhåndsbestiller man albumet fra duoens hjemmeside, kan man være så heldig at man får med gratis gavepapir på kjøpet. Albumet slippes mandag 24. oktober, men en sniklytt kan du forsyne deg av her:


She & Him - The Christmas Waltz by MergeRecords

Den unge superstjernen Justin Bieber har også slengt seg på lasset, og slår til med «Under The Mistletoe». Platen har gjestebidrag fra Mariah Carey, Boyz II Men, Usher og Busta Rhymes, og burde kunne sørge for en ganske slick julestemning i hjemmet i år. Hans bidrag slippes mandag 4. november.

Tim Wheeler, vokalist i britpopbandet Ash, har tatt med seg kjæresten Emma Lee Moss, bedre kjent som Emmy The Great, og laget et knippe helt nye julelåter som gis ut på albumet «This Is Christmas». Første smakebit herfra er låten «Christmas Day (I Wish I Was Surfing», og den kan lastes ned gratis fra turtelduenes Facebook-side.


Julebrus og julemarsipan er alt på plass i butikkhyllene, så nå mangler bare snøen.

ANNONCE