Nyhet

The Cardigans gjør «Gran Turismo» på Hultsfred

Svenske The Cardigans spiller hele hitalbumet «Gran Turismo» under neste års utgave av Hultsfredfestivalen.

The Cardigans traff blink da de slapp «Gran Turismo» i 1998, en plate som solgte nesten tre millioner eksemplarer. Hitsingler som «Erase/Rewind» og «My Favourite Game» har blitt popklassikere for lengst, og The Cardigans blant de største popsuksessene våre kjære naboer har hatt. Det har vært stille fra bandet de siste årene, og de har ikke spilt live i sitt hjemland siden 2006.

At bandet bryter stillheten med en slik konsert er ganske tilfeldig, skal man tolke presseskrivet:

«Når vi fikk forespørselen virket det så uventet og gøy at vi bare måtte takke ja. For oss handler dette om å med glede gjenoppdage et kjært album, og forhåpentligvis blir det på samme måte for publikum.»


Forrige studioalbum fra The Cardigans, «Super Extra Gravity», kom i 2005. I 2006 meldte bandet at de skulle ta en pause, og i mellomtiden har det andre albumet fra vokalist Nina Perssons prosjekt, A Camp, kommet.

Nå er det imidlertid «Gran Turismo» det gjelder, og da er det på tide å friske opp med noe derfra. «My Favourite Game» var en svært kontroversiell video på grunn av en brutal kollisjon på slutten, men ble vist i flere forskjellige sensurerte utgaver. Det stoppet det likevel ikke fra å bli en stor hit for bandet.


 

ANNONCE