Taylor Swifts nye musikkvideo beskyldes for plagiat

Taylor Swifts nye musikkvideo til låta Delicate kan ha stjålet vel mye fra en Kenzo-reklame fra 2016.

I går slapp Taylor Swift musikkvideoen til Delicate, hentet fra hennes seneste studioalbum Reputation. Men videoen hadde ikke fått ligge lenge på YouTube før det begynte å komme kommentarer med beskyldninger om plagiat. Mer spesifikt om at musikkvideoen tok litt mange elementer fra en reklamefilm for parfymen Kenzo World fra 2016, regissert av Spinke Jonze og med Margaret Qualley i hovedrollen, skriver NME.

En rekke Twitter-brukere noterer seg at både reklamen og videoen viser en kvinne kledd i grønt, som befinner seg i en stor folkemende, lager merkelige grimaser og bryter ut i dans på et hotell.

LES OGSÅ: Supergruppen kommer til Norge.

«Taylor Swifts Delicate-video er en fattigmannshutgave av Spike Jonzes Kenzo-reklame, denne låten fortjente mer», skriver en Twitter-bruker som er sitert av NME.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Det skal dog sies at flere brukere på NME.com mener at plagiatvinklingen er noe overdrevet. Noen skriver at det også er markante forskjeller på de to videoene, eksempelvis at Taylor Swift skal forestille å bli usynlig i sin musikkvideo og dermed slippe å alltid bli gjenkjent i offentligheten, hvilket ikke er tema i reklamfilmen som derimot handler om dans som eskapisme.

LES OGSÅ: Kansellerer alle sine festivalkonserter.

Se Delicate-videoen og Kenzo-reklamen under, og døm selv.

LES OGSÅ: Jay-Z og Beyoncé annonserer datoer i Skandinavia.