Mr. Big-trommeslager er død

Hardrockerne i Mr. Big har mistet en av grunnleggerne av bandet, trommeslageren Pat Torpey (64).

Torpey fikk diagnosen Parkinsons i 2014, og måtte trå til side som bandets trommeslager – men ble med Mr. Big ut på senere turneer der han gjorde perkusjon og koret, mens Matt Starr håndterte trommesettet.

LES OGSÅ: Eminem-konserten ble utsolgt på seks minutter.

Han var også trommeprodusent på bandets to siste skiver, The Stories We Could Tell fra 2014 og fjorårets Defying Gravity. Men onsdag gikk han bort på grunn av komplikasjoner av sykdommen, melder Mr. Big i sosiale medier og skriver de «er knust».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Da Torpey fikk Parkinson, adopterte bandet mottoet til amerikanske spesialsoldater, som er «No Man Left Behind», fortalte bassist Billy Sheehan i et intervju:

— Mange band er der ute nå uten alle originalmedlemmene. Trist, for sånn er det noen ganger. Men vi ønsket virkelig at det skulle være Paul, Eric, meg selv og Pat. Matt har vært utrolig behjelpelig, sa Sheehan ifølge Blabbermouth – og sa at bandet fikk mange eposter fra fans som fortalte hvordan Torpey inspirerte dem til å komme seg opp og ta i litt ekstra.

LES OGSÅ: Ber A-ha avlyse kommende konsert.

Pat Torpey var med på å grunnlegge Mr. Big i 1988 i Los Angeles, og var kjent for å være dyktige instrumentalister. Hardrockerne fikk også en storhit i softrockballaden To Be With You fra 1991 – som toppet lister i en rekke land, inklusive Norge.

Mr. Big var senest å se i Norge i november i fjor, der de spilte blant annet på Union Scene i Drammen.

(©NTB)