x

Thom Yorke med spennende slipp

Thom Yorke med spennende slipp

Etter to filmtrailere med flyktige avdukinger av instrumental-partier, og dagens slipp av låten Suspirium, kan det endelig bekreftes – Thom Yorkes Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film) slippes fredag 26. oktober via XL Recordings og Playground Music.

Albumet består av 25 originalkomposisjoner av Radiohead-frontmannen laget for Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos klassiske skrekkfilm fra 1977.

Suspiria er ifølge plateselskapet en mikstur av instrumentaler laget til scener i filmen, temastykker og interludes, men også mer tradisjonelle låtstrukturer med Yorke på vokal, som på Unmade, Has Ended og ikke minst Suspirium.

LES OGSÅ: Sigrid skal turnere med amerikanske stjerner.

Sistnevnte er albumets første singel og inneholder temamelodien som går igjen gjennom hele filmen og filmmusikken. Se den Ruff Mercy-animerte videoen til Suspirium nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Siden det å lydsette en skrekkfilm åpnet opp for helt nye utfordringer og muligheter for Yorke, lover plateselskapet at Suspiria skiller seg betraktelig fra hans tidligere utgivelser:

«Piano/vokal-ballader, krautrock-aktige synth-verk inspirert av filmens setting i Berlin 1977, lag på lag-vokaler, og melodier som formidler frykt, lengsel og melankoli kombinert, for å skape et kaotisk, men sammensatt musikalsk verk», heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Justin Vernon raser mot Eminem.

Suspiria er skrevet og arrangert av Thom Yorke, innspilt og produsert av Yorke og Sam Petts-Davies. På albumet finner vi også London Contemporary Orchestra and Choir, Noah Yorke på trommer på Has Ended og Volk, og Pasha Mansurov på solofløyte på Suspirium.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA