x

Tons Of Rock flytter fra Halden

Tons Of Rock flytter fra Halden

Etter fem år på Fredriksten festning i Halden er Tons of Rock-festivalen på flyttefot, og vil fra 2019 innta Ekebergsletta i Oslo – bare uker før Norway Cup.

Datoen for Oslo-premieren er satt til 27. til 29. juni, nær på dagen én måned før Norway Cup. Metal- og rockepublikummet skal tråkke rundt på de samme gressmattene som unge fotballspillere skal spille kamper.

— Vi er veldig spent på å bruke Ekeberg som festivalarena. Vi jobber med å utvikle flere arenaer spredd over Oslo, til små og store arrangementer. Vi tror det er smart å bruke den plassen vi allerede har på en bedre måte, sier kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Roger Waters-konserten i Norge.

Tidligere har Tons of Rock-gründer Svein Bjørge sagt at det er «lett å få ja» fra tunge navn i rock og metal når de viser frem bildet av festningsomgivelsene. Men nå er ambisjonene og planene for fremtiden blitt større enn det Halden kan by på – tross i at festivalen er kåret til Årets festival 2017

— Siden starten i 2014 har vi hatt store ambisjoner og drømmer om å skape en favorittfestival for rock og metalpublikummet. Og det har vi virkelig klart. Festningen i Halden er en unik og fantastisk arena, men oppfyller ikke våre ambisjoner og planer for fremtiden. Nå har vi fått verden til Halden i fem år og ser frem til fortsettelsen og nye eventyr i Oslo, heter det fra Bjørge i en pressemelding onsdag, der han fremholder at festivalen er «i kontinuerlig vekst».

— Naturlig del i utviklingen

Ifølge Fredrikstad Blad har festningen en publikumsbegrensning på rundt 10.000, noe som vil kunne utvides betraktelig på den enorme sletten. Publikum sørger ifølge avisen over flyttingen.

— For å være attraktiv for de største artistene er dette en naturlig del i utviklingen av festivalen. Vi har sett på Ekeberg i flere år som potensielt fantastisk areal for en festival. Sentrumsnært, og allerede tilrettelagt for store publikumsmasser, så har det egentlig overrasket oss at ikke «Oslos tak» har blitt benyttet også til kulturformål.

LES OGSÅ: Metallsuksessen inntar Norge i 2019.

Festivalens bookingsjef Jarle Kvåle lover at det i tillegg til de lovede, internasjonale gigantene også skal bli mulig å sjekke ut «alle de spennende, sære og kreative bandene som vokser frem i rock- og metalsjangeren».

(©NTB)


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA