x

Geniet bak Gorillaz erklærer krig mot Kanye West

Geniet bak Gorillaz erklærer krig mot Kanye West

Damon Albarn erklærer krig mot Kanye, skal man tro hans uttalelser til et fransk blad: — Jeg sampler ikke, jeg skaper musikk, sa Albarn med West i siktet.

Replikken kom som svar på hva han syntes om Kanye Wests nyeste musikk.

Ifølge nettstedet Stereogum – som refererer intervjuuttalelsene gitt til L'Obs med forbehold om at utsagnet er oversatt frem og tilbake igjen – la Damon Albarn heller ikke fingrene mellom om sin oppfatning av samarbeidet mellom Kanye West og Paul McCartney.

— Kanye West fanget Paul McCartney, sier Albarn, som mente rapperen hadde opptrådt «fornærmende» mot den eldre musikerlegenden.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

— Kanye West tenker bare på Kanye West, og bruker et navn for å skape overskrifter når han sier «McCartney er med på sangen min». I tillegg bruker han McCartney i musikkvideoen, men ikke i selve sangen, sier Damon Albarn og har mer å melde:

— Kanye West er blant dem som lever av andre, sier Albarn, som forteller han sendte McCartney en advarsel på forhånd per tekstmelding. Det tok tydeligvis ikke Beatles-legenden hensyn til.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Men i ettertid har Paul McCartney sagt om samarbeidet som resulterte i FourFiveSeconds at han ikke innså at låtskrivingen var i gang – så annerledes var Wests arbeidsmetode.

— Jeg tutlet rundt på gitar og Kanye brukte mye tid på å stirre på bilder av Kim på datamaskinen sin. Jeg tenkte «skal vi noensinne komme i gang med å skrive?». Det viste seg at han skrev, det var hans muse. Han hørte på riffet jeg spilte og visste i sitt hode at han kunne bruke det, så han tok det, skrudde opp farten på det, og fikk på en eller annen måte Rihanna til å synge», sa McCartney nylig til DIY.

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.

Anledningen til at Damon Albarn går ut med Kanye-bredsiden, er naturligvis hans eget albumslipp: The Now Now med Gorillaz utkom fredag.

(©NTB)


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA