x

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Pstereo denne uka

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Pstereo denne uka

Her er GAFFA-redaksjonens Pstereo-anbefalinger.

Pstereo har hanket inn noen store navn med stort spenn i år. Kraftwerk, Cezinando, Sigrid, Mogwai, Aurora og Lil Pump er blant artistene som er klare for å innta Marinen i Trondheim denne uka.

Med 43 både mer og mindre kjente navn på festivalplakaten hjelper GAFFA deg å lese det som står med liten skrift i programmet.

LES OGSÅ: Hiphop-stjernen risikerer tre års fengsel.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

Kortreist stonerpunk

Hvem: Bokassa
Hvor: Veitascenen
Når: Torsdag 16. august, klokken 17:40
Hvorfor: Foruten å være beryktet som et særs godt live-band har det trondheimsbaserte bandet Bokassa høstet ros fra både Kristopher Schau og Metallica-trommis Lars Ulrich for debutalbumet Divide & Conquer. Bandet leverer musikk med en god blanding av tung stonerrock og energisk punk. Enten du drømmer om å delta i en low-key moshpit uten å knuse solbrillene dine, eller bare er gira på å sjekke ut noe av det kuleste på den trønderske musikkfronten for øyeblikket, og få noen fete riff på kjøpet, burde du innfinne deg her.

Anbefalt av Birgitte Garberg Bjerke

Sápmi-hypen du ikke vil gå glipp av

Hvem: ISÁK
Hvor: Kanonscenen
Når: Torsdag 16. august, klokken 16:05
Hvorfor: ISÁK er en forholdsvis nyoppstått trio bestående av de dyktige musikerne Ella Marie Hætta Isaksen, trommeslager Aleksander Kostopoulos og produsent Daniel Eriksen. Om du tar turen innom Kanonscenen på torsdag, venter en fusjon av joik og elektronikabeats, elegant kombinert med tekster på samisk og engelsk. Vokalist Ella Marie er dessuten «Stjernekamp»-aktuell og kan ses på skjermen fra høsten av.  

Anbefalt av Birgitte Garberg Bjerke

Dansbare sjangersammensetninger fra Argentina

Hvem: Morbo y Mambo
Hvor: Veitascenen
Når: Fredag 17. august, klokken 20:05
Hvorfor: Om du føler at du har fått din dose av Cezinando, Sigrid og Aurora, kan du gripe sjansen til å oppleve den eneste norske konserten til det søramerikanske bandet Morbo y Mambo. En liten kuriositet av et selvutnevnt afrodub/stoner-band som av festivalarrangørene beskrives som groovy og funky. Det ligger til rette for en artig og litt annerledes konsert som for noen kan være et etterlengtet avbrekk fra den sedvanlige lineupen.

Anbefalt av Birgitte Garberg Bjerke

Årets mest lovende

Hvem: Fieh
Hvor: Kanonscenen
Når: Lørdag 18. august, klokken 18:35
Hvorfor: Toten-jenta Sofie Tollefsbøl er frontpersonen i Fieh, som ble stemt frem til en imponerende førsteplass som mest lovende nye norske artist/band av en samlet norsk musikkbransje i starten av 2018. For å trekke inn enda flere lovord fra kjendiser er låta Glu elsket av selveste Elton John. En artig tilleggsopplysning jeg kan bidra med er at Elton også er navnet på et sted på nettopp Toten, lol. Uansett byr Fieh på fengende soul og r&b-inspirert musikk som utvilsomt er verdt en lytt eller to.

Anbefalt av Birgitte Garberg Bjerke

Et musikalsk friminutt

Hvem: Gurls
Hvor: Elvescenen
Når: Lørdag 18. august, klokken 16:05
Hvorfor: Gurls er et av disse banda som plutselig har groovet seg inn i Musikk-Norge. De har opptrådt på små jazzscener rundt om i det ganske land, og nå har de også begynt å erobre de større scenene. Det er umulig å ikke få litt rykninger i dansefoten når Ellen Andrea Wang slår på ståbassen og synger, eller når Hanna Paulsberg blåser de mest funky toner ut av saksofonen (eller kanskje rapper litt?) – eller når Rohey trår til med sin mektige stemme, ja, da blir det nesten for meget av det gode. Dette er tre anerkjente musikere hver for seg, og som har forent sine krefter i det de selv omtaler som et musikalsk friminutt.

Anbefalt av Øyvind H. Lønberg

LES OGSÅ: Salgsrekord for Oslo-festival.

Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA