Bokassa tester tacoen i London

Bokassa tester tacoen i London

...men først måtte de gjøre seg fortjent til den.

Bandet har en egen tradisjon; de spiser taco på alle stedene de spiller konsert, og tidligere denne uka spilte de på legendariske Boston Music Room rett nord for bydelen Camden.

Tidligere i vår ble det kjent at Bokassa er det nye favorittbandet til Lars Ulrich. Det å bli tatt under vingen av Metallica-trommisen begynner å åpne dører for Jørn Kaarstad (bildet), Bård Linga og Olav Dowkes.

LES OGSÅ: Pink Floyd-medlemmets nye supergruppe annonserer stor turné.

Noen av dem som fikk høre om Bokassa via Ulrich var karene bak podcasten Thats Not Metal. Ikke bare ble det rosende omtale i denne podcasten, de tok like gjerne kontakt for å høre hva som skulle til for at Bokassa skulle komme over og øse riffene sine over London.

De var ikke så tunge å be, og nå er altså UK-debuten unnagjort.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bokassa på scenen i London. FOTO: Esben Kamstrup.

Thats Not Metal var arrangør av konserten, og som oppvarmere satte de opp et rifftungt program med Palm Reader og Haggard Cat, som ifølge Bokassa sannsynligvis har større navn enn dem her borte.

— Men vi har etter hvert opparbeidet oss en fanskare her vi også, forteller vokalist og gitarist Jørn Kaarstad.

LES OGSÅ: Programmet til Pstereo er komplett.

— Vi ser at streaming-tallene er sterkt økende, og vi sender også ganske mange fysiske eksemplarer av debutskiva Divide & Conquer over hit. Det har også vært bra med digitale salg på Bandcamp generelt, og spesielt her fra Storbritannia. Vi tror de kanskje er gladere i mer aggressive konserter her og at vi treffer en nerve. Musikkpressen har også vært positive, og Metal Hammer hadde plata vår som en av de elleve beste debutplatene fra 2017.

Høyt trykk

I salen var trykket tilsvarende energisk som det som ble levert fra scenen. Vi aner at det var en del bransjefolk der, men også en herlig blanding av pønkere og metalheads av begge kjønn og i alle aldre.

Responsen var overveldende, og bekrefter at Bokassa nok har en fanskare her. Hoder ble kastet rytmisk frem og tilbake, og i den grad Bokassa inviterer til allsang så var publikum på de fremste radene med på notene.

LES OGSÅ: Dette er de nominerte til «artistenes egen pris».

Nå håper bandet at det åpner seg muligheter for en turné, kanskje særlig i England og Skottland, slik at det blir flere konserter i det ensfargede lyset kjellerscenene på øyriket er så kjent for.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA