x

Overraskende melding startet et nytt kapittel for det norske bandet

Overraskende melding startet et nytt kapittel for det norske bandet

De trodde først det var spam.

— Jeg var litt skeptisk til henvendelsen først, det må jeg innrømme.

Det sier Pål Price i det norske bandet Påls Butikk (bildet) om da han fikk melding av en som kalte seg Ragnar og som lurte på om han kunne få spille en av låtene deres på færøysk (!) rikskringkasting.

LES OGSÅ: Annonserer etterlengtet konsert i Norge.

Det var sommeren 2017, og gitaristen satt på hytta og slappet av. De hadde fått lite napp hos bookingsjefene i festival-Norge, med unntak av Øyafestivalens klubbddag i august. Det gjorde at bandet innvilget seg sommerferie i juli. Vokalist Mats Larsen lå i telt et sted i fjellet, og trommis Henrik var på rundreise i Sør-Amerika. Det var stille og rolig.

Big in Faroe Islands

Men så tikket altså meldingen inn. Den første innskytelsen bandet fikk da de mottok den, var at dette måtte være spam. Men da vedkommende så påsto at han hadde hørt singelen Kjeft Kaffe på nettsiden til musikkmagasinet Musikknyheter.no, begynte de å ane at dette kunne være noe.

Artikkkelen fortsetter under videoen.

De fant etter hvert ut at mannen som tok kontakt var programleder for «Norðurljóð» – lyden av Norden – på færøysk rikskringkasting.

De sa ja, og dette har nå resultert i at de nå skal på en aldri så liten Færøyene-turné.

— Plutselig hadde vi booket en miniturné på Færøyene 1. til 3. mars. Vi jobber hardt med dette bandet, og en sånn mulighet kan man ikke la gå fra seg.

LES OGSÅ: Nick Cave med ny konsertfilm.

— Det er mange store band som aldri vil få Færøyene på CV-en, sier Pål og ler.

Påls Butikk slapp andrealbumet sitt, Inn I Sammenhengen, 26. januar i år. De skal også spille konsert i hjembyen Oslo og på Gamla 9. mars.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA