x

Nå er Datarock tilbake

Nå er Datarock tilbake

Datarock melder at de slipper nytt studioalbum 9. mars neste år, det første siden 2009.

Det rødkledde bandets tredje langspiller ut får tittelen Face the Brutality, og allerede nå slippes en forsmak med låten Ruffle Shuffle.

— Du vet alle de sangene som kommer med en egen dans? Vel, vi tenkte det var på tide at Datarock fikk seg en slik. Teksten på Ruffle Shuffle fungerer som en bruksanvisning for Datarock-dansen. Og som så mange ganger før, fant vi også denne gang inspirasjon i Australia, nærmere bestemt i det forvirrende og samtidig fascinerende dansefenomenet kjent som The Melbourne Shuffle, heter det fra bandet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stjernene som sluknet i 2017.

Andre låttitler fra det vårklare albumet er BMX, Sense of Reason, Laugh in the Face of Darkness, Feathers and Wax, Invitation to Love og Darkness at the Edge of the Pit. I alt ti spor blir å høre på studioalbumet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Datarock meldte sin ankomst som trio i 2000, og har ifølge pressemeldingen tusen konserter i 36 land bak seg, med blant annet 20 turneer i USA, 8 i Australia og opptredener på festivaler som Coachella, Lollapalooza, Reading & Leeds, Meredith Music Festival, Falls Festival, Summer Sonic, Hurricane, Roskilde og Sónar. Alt spilt iført røde joggedresser.

LES OGSÅ: Motorpsycho skal headline ny festival.

På platefronten kom EP-en Computer Camp Love i 2003, fulgt av Datarock Datarock i 2005 og Red i 2009. Deretter fulgte to EP-er, Catcher in the Rye i 2010 og California i 2011, før musikken fra «Datarock – The Musical» også kom på plate i 2015.

(©NTB)


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA