x

Det franske musikkmagasinet hudflettes for dette forsidebildet

Det franske musikkmagasinet hudflettes for dette forsidebildet

Les Inrockuptibles får sterke reaksjoner etter at de valgte å sette en drapsdømt artist på forsiden av magasinet.

Sangeren Bertrand Cantat pryder forsiden av magasinet Les Inrockuptibles, noe som har ført til sterke reaksjoner i Frankrike den siste uken. Grunnen er at han for 14 år siden ble dømt for drap på kjæresten Marie Trintignant.

På Twitter blir magasinet blant annet kalt «motbydelig», og den franske utgaven av Elle har reagert ved å plassere Trintignant på sin forside som et direkte tilsvar på magasinets redaksjonelle valg av forsidestjerne.

LES OGSÅ: Den canadiske rockestjernen er død.

Under bildet av Cantat i Les Inrocuptibles er overskriften «Cantat, en som nom», som oversatt til norsk betyr «i hans navn». Elle snur dette til «au nom de Marie»; «i Maries navn».

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene.

Sangeren ble løslatt på prøve i 2007 etter å ha sonet fire år av en åtte år lang dom, skriver NME. Han skal ifølge den britiske musikkblekka ha slått kjæresten Trintignant, som var kjent som skuespiller i hjemlandet, gjentatte ganger før han ventet i flere timer før han ringte etter ambulanse.

Marie Trintignant døde senere på sykehus av skadene hun hadde blitt påført av Cantat.

LES OGSÅ: Sensurerer bort tekstlinjer.

Etter at kritikken har haglet i en ukes tid gikk magasinet i går ut og tok selvkritikk på at Bertrand Cantat, som for tiden promoterer ny musikk, hadde fått plass på forsiden.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA