x

Kongen er plateaktuell

Kongen er plateaktuell

Kong Harald blir å høre på en ny barneplate, på en låt rett og slett kalt Kongens Tale.

Bak står musikkollektivet En Pose Nonstop fra Holmlia, som fikk tillatelse fra Slottet til å bruke kong Haralds ord og stemme fra velkomsttalen majesteten holdt under hagefesten i Slottsparken i september i fjor.

Den inkluderende talen gikk viralt og vakte stor begeistring både her hjemme og internasjonalt. Kong Haralds avslutningsord lød: «Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre. At vi skal bygge dette landet videre – på tillit, fellesskap og raushet. At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk. At Norge er ett».

LES OGSÅ: Gorillaz til Norge.

— Talen hans er en nasjonalskatt, som jeg gjerne ville gjøre tilgjengelig og løfte høyt. At han sa de ordene, var en perfekt måte å utvide begrepet om hvem vi er, sier musikkprodusent Åge Reite, som står bak.

Musikalsk tale

Reite kaller det kommende albumet for «lyden av en hel bydel som lager plate». Han bor selv på Holmlia, og sier til NTB at En Pose Nonstop-prosjektet har ungdomsklubben BUSH, Holmlia barne- og ungdomssenter, som base.

— Kongen setter ord på det de barna jeg jobber med, lever med. De jobber med sin identitet hver dag. At han sa de ordene, var en perfekt måte å utvide begrepet «hvem vi er» på, lyder det fra musikkprodusenten.

LES OGSÅ: Vin Diesel teaser nytt stjernesamarbeid.

Låten Kongens Tale slippes 5. mai, og majesteten får tonefølge med profilerte musikere – som blant annet har spilt med Todd Terje og metalbandet Shining: Mats Johansson på fele, Åge Reite på piano, Tor Egil Kreken på bass, Martin Windstad på trommer samt Holmlia Mandssangerforening.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Det var en musikalsk tale, nesten som en sang, som det var lett å sette musikk til, utdyper Reite.

Hel plate i vente

Kongens Tale er første singel ut fra det kommende albumet Reisen Hjem, som er en hel plate viet hvordan det er å bo og vokse opp i et flerkulturelt nabolag.

LES OGSÅ: Øyafestivalen med nye navn på plakaten.

Platen byr på artister som Fela, Nawaz, felespilleren Mats Johansson og Simen Stensbøl, kjent som rapperen Stenz, bidrar sammen med Holmlia Mandssangerforening, Hauketo Ungdomskor og Holmliaskolenes musikkorps.

Den slippes på SkiPop Records.

(©NTB)


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA