x

Skandinavias Musikkfoto 2016 er kåret

Skandinavias Musikkfoto 2016 er kåret

Fang øyeblikket. Denne på samme tid enkle og vanskelige oppgave hadde GAFFA stilt Skandinavias beste musikkfotografer, og man kan gjerne si at oppgaven er blitt løst med glans. Magiske øyeblikk er blitt foreviget av så vel profesjonelle fotografer som entusiastiske hobbyfotografer og innsendt til GAFFAs jury som nå er blitt enige om et vinnerbilde.

Vinneren av Skandinavias Musikkfoto ble svenske Grant Purdy, som har tatt ovenstående bilde. Bildet viser det svenske punkbandet Refuseds sanger Dennis Lyxzén møte med en fan, mens de begge crowdsurfer over et intenst publikum under festivalen West Coast Riot Indoors på Trädgård’n i Göteborg i februar.

Fotografen Grant Purdy uttaler selv:

— For meg oppstår de beste konsertopplevelsene når man river ned de tradisjonelle grensene mellom scene og publikum. Når de to smelter sammen til ett oppstår de beste konsertøyeblikkene. Dette bildet av Dennis Lyxzén under en Refused-konsert på West Coast Riot Indoors i Göteborg er et slikt tilfelle. Det lykkes meg å være på rett tid og sted med kameraet, selv om en del av meg nok helst ville ønsket å ha vært nede blant publikum uten kamera.

Bildet ble valgt ut av juryen, som i år bestod av Tord Litleskare, Johan Lothsson og Peter Ramsdal, som er redaktører for henholdsvis GAFFA Norge, Sverige og Danmark.

Jurymedlem Peter Ramsdal begrunner juryens valg:

— Skandinavias beste musikkfoto 2016 fanger det definitive møte mellom artist og fan. Det er som om Dennis Lyxzén fra Refused venter på sin blåhårede venn på et bølgende publikumshav av strakte armer og mobiltelefoner. Alle blikk er rettet mot paret, hvilket skjerper følelsen av at øyeblikket kan være over når som helst. Som en cliffhanger.

Over 2.000 unike musikkbilder har kjempet om prisene til GAFFA Photo Awards 2016, Skandinavias største musikkfotokonkurranse. Bildene har blitt sendt inn for kategoriene Årets Livefoto, Publikumsfoto, Portrettfoto, Feature og Instagram og selvfølgelig prisen over dem alle, Skandinavias Musikkfoto.

Ut over hovedprisen var det også vinnere i de forskjellige kategoriene, Årets Livefoto, Publikumsfoto, Portrett og Feature, som ble vunnet av henholdsvis Morten Skoglund, Tom Lund, Christian Roth Christensen og Daniel Pedersen for bilder av henholdsvis Veronica Maggio, Honningbarna, Thurston Moore Band og Hurra Torpedo.

Se alle deres bilder sammen med de øvrige finalistenes bilder på GAFFA.no/photo.

Grant Purdy vinner i tillegg til heder og ære 5.000 kroner.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA