Nyhet

Klassisk Radiohead-album blir Hamlet-soundtrack

Radioheads Thom Yorke tilpasser bandets album Hail To The Thief for en ny sceneproduksjon av Shakespears Hamlet. Forestillingen har premiere i Manchester i april 2024.

Radioheads innflytelsesrike album fra 2003 Hail To The Thief vil være en del av en ny sceneproduksjon av Shakespeares Hamlet neste vår. Thom Yorke har arrangert albumet til forestillingen, som har fått tittelen Hamlet Hail To The Thief. Produksjonen kombinerer Shakespeares tekst med nyarrangerte versjoner av Radioheads låter, fremført av et ensemble på 20 skuespillere og musikere.

Tilpasset av regissør Steven Hoggett og Christine Jones med arrangementer av Justin Levine, beskrives showet som et intenst verk som kombinerer bevegelse, teater og musikk. Den skildrer den danske byen Helsingør som en dystopisk overvåkingsstat, preget av paranoia og korrupsjon under prins Hamlets og Ophelias styre.

"Dette er en spennende og skremmende utfordring," sier Yorke om prosjektet, og fortsetter:


"Å tilpasse musikken fra Hail To The Thief for liveopptreden med skuespillerne på scenen, og bruke den til å fortelle denne tidløse historien, er fascinerende. Musikken fungerer som en tilstedeværelse i rommet, og kolliderer med teksten og handlingen."

Hamlet Hail To The Thief får verdenspremiere i Aviva Studios i Manchester 27. april og varer til 18. mai. Produksjonen flyttes deretter til Royal Shakespeare Theatre i Stratford-upon-Avon mellom 4. og 28. juni.

Jeff Buckleys hjem blir til Airbnb – vekker sterke reaksjoner


Radiohead tilbake i øvingsrommet: «Veldig kult»

ANNONCE