Nyhet

Johnny Marr om Morrissey-anklagene: "Jeg ignorerte ikke tilbudet - jeg sa nei"

Johnny Marr reagerer blant annet på spekulasjoner rundt et The Smiths -comeback

Nylig kunngjorde Oasis gjenforening, noe som fikk Morrissey fra det tilsvarende internt konfliktfulle bandet; The Smiths, til å anklage sin tidligere bandkamerat Johnny Marr for å ignorere et "lukrativt tilbud" for å gjenopprette The Smiths. I tillegg hevder Morrissey at Johnny Marr håndterer varemerkerettighetene til The Smiths navn uten å konsultere ham og gi ham muligheten til å protestere. Morrissey anklager også Johnny Marr for å stoppe utgivelsen av et samlealbum med The Smiths' største hits.

Nå tar Johnny Marr selv bladet fra munnen og publiserer sin egen forklaring, der han avviser Morrisseys anklager. Les hele kunngjøringen nederst i artikkelen. I forhold til eierskapet til bandets varemerkerettigheter skriver Johnny Marrs representanter at overføringen til Johnny Marr skjedde etter en hendelse i 2018 der en tredjepart forsøkte å bruke navnet The Smiths på et tidspunkt da bandet ikke selv eide varemerket. På det tidspunktet tok Johnny Marrs representanter kontakt med Morrissey for å beskytte varemerket i samarbeid med ham. Men Morrissey svarte aldri tilbake på forespørselen, og Johnny Marr registrerte derfor varemerket selv.

"Det ble senere avtalt med Morrisseys advokater at varemerket ble holdt til gjensidig fordel for Morrissey og Marr. Som en gest av goodwill signerte Marr en felles eierskapsavtale med Morrissey i januar 2024. Dette dokumentet mangler fortsatt Morrisseys signatur, " skriver Johnny Marrs representanter på sine sosiale medier.


Angående hvorvidt Johnny Marr ignorerte et tilbud om å gjenskape The Smiths og turnere med bandet, uttaler Marr at han reagerte på tilbudet:

– Når det gjelder turné så overså jeg ikke tilbudet – jeg sa nei, sier Johnny Marr.

Marrs representanter bekrefter imidlertid Morrisseys anklage om at han satte en stopper for å gi ut et samlealbum.


"Johnny Marr bekrefter også at han avviste et forslag fra Warner Music Group for en annen samling av beste hits, siden det allerede finnes mange fra før."

 


 

 

The Smiths-gitarist til Donald Trump: Slutt å spille musikken vår

 


ANNONCE