Nyhet

Kesha avslører planen sin for å "knuse" musikkindustrien

«Musikkindustrien burde være jævlig redd for meg. Jeg kommer til å endre alt og avsløre hver hemmelighet."

Kesha har avslørt en ambisiøs 10-årsplan for å transformere og "demontere" musikkindustrien, bit for bit. I et intervju med Elle forklarer hun at hun ønsker å endre bransjen slik at ingen andre må gå gjennom de samme opplevelsene som hun selv.

I 2005, i en alder av 18 år, signerte Kesha en kontrakt på seks album med produsenten Dr. Luke. I løpet av det siste tiåret har hun ført en rettslig kamp mot ham, og anklaget ham blant annet for følelsesmessig overgrep og seksuell trakassering. Konflikten endte i et utenrettslig forlik, og etter å ha gitt ut hennes femte album Gag Order i mai 2023, ble Kesha løslatt fra Dr. Luke og Kemosabe Records. På slutten av fjoråret lanserte hun sitt eget plateselskap, Kesha Records.

Nå vil hun jobbe for å beskytte kunstnere, spesielt unge kvinner, mot å bli utnyttet.


«Musikkindustrien burde være jævlig redd for meg. Jeg skal endre alt og avsløre hver hemmelighet. Jeg vil at arven min skal være at ingen noen gang blir skadet igjen», sier hun til Elle.

Planen hennes fokuserer på å bekjempe urettferdige kontrakter som gir selskapet ubegrensede rettigheter til artisters musikk og image. Kesha kritiserer dette systemet og mener at ingen skal kunne eie andres verk eller identitet for alltid. For å ivareta sikkerheten til musikere, samarbeider hun nå med tekniske selskaper om å utvikle en digital plattform som skal prioritere artistens sikkerhet.

I tillegg planlegger Kesha å spille inn debutlåten sin "TiKToK" på nytt når hun får tilbake de juridiske rettighetene. Da skal hun endre teksten «Wake up in the morning feeling like P. Diddy» til «Wake up in the morning like fuck P. Diddy» pga. de mange anklagene om seksuelle overgrep som har blitt rettet mot Diddy den siste tiden.


LES OGSÅ: Kesha saksøker produsent for seksuelle overgrep

ANNONCE