Nyhet

Queens sangkatalog selges for rekordsummer

Rockebandet Queens låtkatalog selges for 13,3 milliarder kroner, melder Variety. Det er over fire ganger så mye som svenske Pophouse nylig betalte for rettighetene til musikken til KISS.

Queen har skapt tidløse klassikere som "Bohemian Rhapsody", "We Are The Champions" og "We Will Rock You". Ifølge Variety er bandets sangkatalog en av de mest verdifulle i rockehistorien og beskrives som både globalt populær og svært lønnsom.

Sony Music har nå kjøpt gruppens sangkatalog for 13 milliarder kroner etter en budkrig. Salget inkluderer også flere andre rettigheter, men rettighetene til liveopptreden forblir hos bandmedlemmene.

Til sammenligning betalte det svenske selskapet Pophouse, deleid av Björn Ulvaeus fra ABBA, nylig 3,1 milliarder norske kroner for rettighetene til bandet KISS sin musikk og merkevare.


Dette er også mer enn det dobbelte av hva Sony Music betalte for rettighetene til Bruce Springsteens musikk for tre år siden.

Queen-sanger Freddie Mercury døde i 1991 og bassist John Deacon trakk seg i 1997, men gitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor turnerer fortsatt som Queen.

LES OGSÅ: Abba blir offisiell del av USAs kulturarv


ANNONCE