Nyhet

Billie Eilish slår ny rekord - delt med to andre artister

Hun er også den yngste som har oppnådd tilsvarende.

Med bare tre albumutgivelser har Billie Eilish allerede markert seg som en av dagens største globale stjerner, og er nå en av kun tre artister med mer enn 100 millioner månedlige lyttere på Spotify. De to andre er Taylor Swift med 101,6 millioner månedlige lyttere og The Weeknd med 106,6 millioner lyttere. Til sammenligning har Billie Eilish 101,2 millioner månedlige lyttere, og hennes mest streamede låt er "Lovely" sammen med Khalid, som har blitt streamet ikke mindre enn 2,8 milliarder ganger.

Billie Eilish er også den yngste artisten noensinne i en alder av 22 som har passert 100 millioner-grensen, og hun har også bare gitt ut omtrent halvparten så mange sanger som de to kollegene hennes.

Ed Sheeran var den første artisten som oppnådde mer enn 100 millioner månedlige strømmer i 2022, men har siden ikke klart å holde plassen. I dag hører 67 millioner brukere på Ed Sheeran hver måned, skriver Digital Music News.


Spotifys globale musikksjef, Jeremy Erlich, forteller til Billboard om Billie Eilishs nye plate:

"Spotify har vært en del av Billies historie fra begynnelsen. Helt siden "Ocean Eyes" har hun kontinuerlig utvidet fanbasen sin over hele verden. Det hun og Finneas (broren hennes og produsenten, red. anm.) har oppnådd siden 2016 er ganske bemerkelsesverdig – og alt dette før hun fylte 22."

Billie Eilish ga ut sitt første album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? i 2019, som ble fulgt av Happier Than Ever i 2021 og sist Hit Me Hard And Soft i 2024. Mellom albumutgivelsene ga hun også ut singelen What Was I Made For? 2023 som en del av lydsporet til den ultrapopulære storfilmen Barbie.


Artisten kommer til Telenor Arena april 2025.

LES OGÅS: SE - Billie Eilish deler ny musikkvideo – har regissert den selv

ANNONCE