Nyhet

Aldri før har en artist blitt nominert så mange ganger

Raye skriver historie på den 44. utgaven av den britiske prisutdelingen

26 år gamle Raye har blitt nominert til sammen syv ganger til årets Brit Award, som er det høyeste antallet nominasjoner for én artist noensinne i prisutdelingens historie. Raye har oppnådd stor suksess det siste året og flere av låtene hennes har blitt globale hits gjennom Tiktok. Raye er blant annet nominert to ganger i kategorien Årets sang med låtene «Prada» og «Escapism».

Raye debuterte i 2015, og hun har skrevet og produsert låter for blant andre Beyoncé, Rihanna, Ellie Goulding og Little Mix. I 2023 ga hun ut sitt etterlengtede debutalbum My 21st Century Blues, som GAFFAs svenske anmelder beskrev som «et utmerket eksempel på hvordan man lager hitlistemusikk uten å tappe musikken for sjel». Albumet snek seg også inn på redaktørenes topp 20-liste over årets beste album fra 2023.

I følge The Guardian ble Raye "fullstendig overveldet" av nominasjonene, og la til "Jeg er et mess for øyeblikket, med overveldende følelser og forvirring om hvordan det til og med skjedde for å være ærlig".


Raye er nominert i kategoriene British Album of the Year, British Artist of the Year, New Artist, Song of the Year (med to nominasjoner), Pop Act og R&B Act. Med de syv nominasjonene slår hun de tidligere rekordholderne Robbie Williams, Craig David og Gorillaz, som hver oppnådde seks nominasjoner samme år.

Brit Awards ble delt ut for første gang i 1977 og har vært en årlig begivenhet siden 1982. Prisutdelingen har funnet sted i Londons O2 Arena siden 2011, og vil finne sted 2. mars i år.

ANNONCE