Nyhet

The Breeders' frontfigur utforsker nye veier på soloalbum - hør ny singel nå

Kim Deal slipper sin andre singel "Crystal Breath" - en kommende del av hennes debutsoloalbum

Kim Deal går i gang med sitt første soloprosjekt og slipper nå sin andre singel i forkant av sitt kommende album. Den nye singelen har tittelen "Crystal Breath" og følger opp den første singelen "Coast". Begge singlene er en del av det kommende soloalbumet Nobody Loves You More, som slippes 22. november. Du kan lytte til den nye singelen «Crystal Breath» under artikkelen.

Det kommende albumet har latt vente på seg, og de første låtene, "Are You Mine?" og "Wish I Was," ble opprinnelig skrevet og spilt inn i 2011. Den siste innspillingen for Nobody Loves You More fant sted i november 2022, hvor de spilte inn det siste sporet "A Good Time Pushed".

På det kommende soloalbumet samarbeider Kim Deal også med flere personer fra sin musikalske fortid, inkludert The Breeders-medlemmene Kelley Deal og trommeslager Jim Macpherson samt Fay Milton og Ayse Hassan fra Savages.


Kim Deal er en amerikansk musiker og sanger, best kjent som bassist i det alternative rockebandet Pixies og senere som frontkvinne i bandet The Breeders. Hun begynte i Pixies som bassist tilbake i 1986, hvor hun også bidro med vokal og skrev musikk for bandet.

Mens hun fortsatt var en del av Pixies, startet Kim Deal The Breeders som et sideprosjekt med Tanya Donelly fra Throwing Muses og tvillingsøsteren hennes, Kelley Deal. The Breeders ga ut sitt debutalbum, Pod, i 1990.

I 1993, etter at Pixies ble oppløst, fokuserte Deal fullt ut på The Breeders. Samme år ga de ut albumet Last Splash, som inkluderte singelen «Cannonball», som med sine mange millioner streams på Spotify kan sies å være en kommersiell hit.


LES OGSÅ: ANMELDELSE - PIXIES, Pstereo 2024: "det e religion"

I tillegg har hun jobbet med andre prosjekter som The Amps, som ga ut albumet Pacer i 1995. Tidlig på 00-tallet kom The Breeders tilbake med albumet Title TK (2002). I 2018 var de aktuelle med albumet All Nerve, som GAFFAs anmelder ga fem stjerner. I 2023 kunne de feire 30-årsjubileet til Last Splash, som inneholdt en gjenutgivelse av det suksessrike albumet fra 1993.

Kos deg med ny musikk fra legenden.


Ch-Check it:

 


ANNONCE