Nyhet

GAFFA ANBEFALER: Høykvalitets shoegaze fra Intertwine

«Paranoia» er den andre singelen fra Intertwines kommende EP "It's Okay", som gis ut på det tyske labelet "Neue Meister». Sjekk ut splitter ny musikkvideo nedenfor.

Intertwine er "soveromsprosjektet" til Oslobaserte Tarjei Ekelund. Etter at Intertwine var med i Urørtfinalen i 2013 ga han ut albumet Goraikoo i 2015 (som blant annet fikk en femmer i Gaffa) og spilte konserter i inn- og utland, blant annet på SXSW i Austin og Eurosonic i Nederland. 

 

Det har vært stille de siste årene, og siste livstegn var et knippe med singler i 2019. 
Nå har prosjektet skutt fart igjen, og i slutten av 2024 gis EP'en It's Okay ut på det tyske labelet "Neue Meister". En andre EP er planlagt for 2025.

 

"Paranoia", som er den andre singelen fra den kommende EP'en, er en melankolsk poplåt som bygger seg opp fra et bølgende pianotema til et stort refreng som kan sende tankene i retning av shoegaze og drømmepop. Låta handler om et minne av noen, og om frustrasjonen over å ikke komme seg videre - som om minnet aldri vil slippe taket.

 


Med den nye låta følger også en visuelt vakker musikkvideo, som ble til under svært lite trafikkvennlige forhold.

 

Ekelund forteller:
"I sommer spilte vi inn musikkvideoer til alle de fem låtene som sammen med musikken blir en slags metafor for den mentale reisen jeg har vært gjennom de siste par årene. I videoene setter jeg meg i en gammel Jeep og drar på en ensom roadtrip langs Vestfoldskysten. Hele videoen for "Paranoia" er filmet fra bagasjerommet av Jeepen. Det var en ganske surrealistisk opplevelse hvor fotografen, Maximilian König (som blant annet har jobbet med Ólafur Arnalds, Ry X og Bombay Bicycle Club) lå i bagasjerommet og ropte instruksjoner til meg mens jeg gjorde mitt beste for å ikke kjøre av veien. Jeg måtte også synge låten i dobbelt tempo med åpent vindu for å lage den rette "slow-mo"-effekten. Det er egentlig et lite mirakel at det gikk bra.»

 

Ch-Check it out:

LES OGSÅ: ANMELDELSE, SLOWDIVE - "Shoegazer-heltene blåser nytt liv inn i sjangeren etter seks års pause"

ANNONCE