Nyhet

Don McLean: «American Pie» forutså dagens «woke»-kultur

Med sin kritikk av «woke»-kulturen mener Don McLean at «American Pie» advarte mot problemene som nå preger vestlige samfunn

Sanger og låtskriver Don McLean er trolig mest kjent for sin ikoniske 1971-låt "American Pie". Akkurat det som angår «American Pie», har den 78 år gamle musikeren uttalt i et nytt intervju at han mener sangen forutså den kulturelle utviklingen, som han beskriver som «woke bullsh**», skriver Billboard.

For de uvitende er «woke» et identitetspolitisk og aktivistisk begrep som refererer til en opplevd sosial eller kjønns- eller rasemessig urettferdighet. Mens «American Pie» ofte har blitt sett på som en kommentar til de turbulente tidene på 1960-tallet, påpeker McLean at budskapet også når inn i dagens verden, hvor han mener at en stadig mer frustrert ungdom er symptomatisk for mangel på retning. Han bruker derfor sangen som et speil for å belyse det han ser som en destruktiv kraft i samfunnet, som undergraver både personlig og nasjonal tro. Som Billboard rapporterer det, sier han: "Vi er midt i alt dette woke-bullshitet, som jeg virkelig ikke kan se noen mening i."

Med denne meningsløsheten i tankene understreker han at «American Pie» fortsatt er relevant, fordi den tar for seg en grunnleggende bekymring for USAs fremtid og understreker: «Der er så mye vrede der ute. Så mange av disse unge (universitetsuddannede og woketilhengere, red.) har fått alt de kan ønske seg. De vet ikke hvorfor de er sinte. Det er egentlig bare et symptom på en frustrasjon de ikke klarer å finne utløp for.


Hør «American Pie» nedenfor:

 


BYLARM 2024: by:Larm black is back

ANNONCE