Nyhet

DØDE SOM 17-ÅRING: Nå kommer en ny film om rockelegenden

Nyinnspilling av åttitallsfilmen La Bamba om rock'n'roll-fenomenet Ritchie Valens er på vei

Mucho Mas Media og Sony Pictures har gått sammen om å utvikle en nyinnspilling av La Bamba fra 1987. Filmen er basert på livet til rock'n'roll-legenden Ritchie Valens. Forfatteren og regissøren av den originale filmen, Luis Valdez, er om bord som utøvende produsent. I tillegg er José Rivera tilknyttet som manusforfatter.

Lou Diamond Phillips portretterte Valens i den originale Columbia Pictures-filmen, som skildrer den 17 år gamle meksikansk-amerikanerens oppgang til berømmelse, fra gårdsgutt til rockestjerne via en rekke hitsingler til hans tragiske død.

I 1987-filmen ble Valens' sanger spilt inn på nytt av Grammy-vinnende Los Lobos, og La Bamba ble nominert til en Golden Globe for beste drama og for årets sang ved Grammy Awards 1988 National Film Registry i U.S.A. Library of Congress, som anerkjenner filmer for dens kulturelle, historiske og/eller estetiske betydning.


Valens huskes spesielt for låtene «Donna», «We Belong Together» og selvfølgelig «La Bamba». Hans spirende karriere ble brått avbrutt da han døde i en alder av 17 i en flyulykke sammen med Buddy Holly og The Big Bopper, på det som ble kjent som «The Day the Music Died».

"Sammen med Ritchie Valens' rock and roll-klassikere, har min biografiske film La Bamba fra 1987 på en grasiøs måte motstått tidens tann. Og likevel fortsetter det tragisk korte livet og karrieren til Richard Valenzuela å inspirere nye generasjoner av fans over hele verden," sier regissøren av filmen fra 1987 oppgitt - her sitert fra Pitchfork. Han la til:

"Når nye biografiske detaljer har kommet frem, kan et nytt cinematisk blikk på hans evig unge sytten år på jorden legges til hans udødelige legende."


Javier Chapa skal produsere den kommende filmen for Mucho Mas Media, mens Sherrese Clarke Soares, Phillip Braun, Robert Muñoz, Simon Wise, Vincent Cordero og Bruce Barshop er utøvende produsenter på nyinnspillingen. Sony Music Mexico vil fungere som kreativ partner for musikken til filmen.

"Vi er beæret og ydmyke over å få lov til å gjenfortelle Ritchies historie - historien om en utrolig ung latino som inspirerte så mange mennesker gjennom sin musikk og eksepsjonelle talent. Vi ønsker å bevare og feire den originale filmen som Luis Valdez og filmskaperne bak La Bamba gjorde til en klassiker», sier produsenten.

LES OGSÅ: Fanspekulasjoner – han er Linkin Parks nye sanger

ANNONCE