Nyhet

CIA om terrorplaner på Swift-konsert: "Ønsket å drepe tusenvis"

Østerrikske myndigheter avverget et planlagt terrorangrep på en Taylor Swift-konsert i Wien etter et tips fra CIA. Den hovedmistenkte, en 19 år gammel mann, hadde tilknytning til IS - og hadde planlagt å drepe tusenvis.

Østerrikske myndigheter klarte tidligere i august å forhindre et planlagt terrorangrep mot en Taylor Swift-konsert i Wien, takket være et tips fra den amerikanske etterretningstjenesten CIA, melder Aftonbladet. En 19 år gammel mann, som hadde sverget troskap til terrororganisasjonen IS, ble arrestert sammen med to andre mistenkte før de fikk gjennomført planen sin.

De planla å drepe et stort antall, titusenvis av mennesker på denne konserten, inkludert sikkert mange amerikanere, og var ganske avanserte i dette, sier CIA-direktør David Cohen.

De pågrepne er mistenkt for å ha planlagt et angrep med kniver og hjemmelagde eksplosiver utenfor arenaen, hvor totalt 95.000 mennesker var ventet å være inne og ute under konsertene. I den mistenktes hjem fant politiet kjemikalier og teknisk utstyr som tydet på at de hadde til hensikt å lage bomber.


19-åringens advokat hevder imidlertid at myndighetene overdriver trusselen for å rettferdiggjøre økt overvåking. Til tross for dette valgte myndighetene å avlyse tre konserter som skulle finne sted i Wien.

CIA-sjefen fremhever innsatsen som en suksess for etterretningstjenesten, og bemerker at det var en lettelse ikke bare for Swift-fans, men også for sikkerhetstjenestene.

Jeg kan fortelle dere innen mitt byrå og andre at det var folk som syntes det var en veldig bra dag for oss i CIA-hovedkvarteret. Og ikke bare for Swifties i arbeidsstyrken, sier Cohen.


Taylor Swift takket selv myndighetene på Instagram og skrev at de nå kunne sørge over de avlyste konsertene i stedet for tapte liv.

LES OGSÅ: Dobbel sorg for Mariah Carey – mistet både mor og søster

ANNONCE