Nyhet

Black-metal trioen Rosa Faenskap slipper debutalbum

Den patricidale black metal-trioen Rosa Faenskap slipper sitt debtualbum "Jeg blir til deg" fredag 3. november med Fysisk Format.

Rosa Faenskap er et band som spiller skrikende og gitardrevet black metal innad sjangerens tradisjonelle musikalske spor. Likevel anser de det som at overvekten av en i hovedsak "maskulin" representasjon innenfor sjangeren trenger å bli utfordret. De identifiserer aspekter av black-metal -kulturen som definert av "usunne mengder testosteron og misantropi", og anser seg selv som en nødvendig motvekt til dette. Budskapet deres angår blant annet feiring av skeivhet, likhet og alt som glitrer. De gjør sin egen vri hvor de bytter ut lik-maling med eyeliner og regnbuer. 

Bandet sier følgende::

- En viktig del av budskapet vårt er å få våre egne skeive perspektiver og historier inn i sjangeren. Vi føler at det ligger et nesten uberørt potensiale i ekstrem musikk til å uttrykke desperasjonen, frykten og sinnet som mange i det skeive miljøet kjenner på. Vi skriker ikke bare fordi vi vil at musikken skal låte tøft og aggressivt, men fordi det er det perfekte utløpet for alle de kaotiske følelsene vi ellers må holde inne. Om man blir kalt “homse” på gata blir man nødt holde kjeft og komme seg unna så fort som mulig, med mindre man vil riskere å bli banket opp. Men på scenen kan man slippe ut alt sinnet som har bygd seg opp, og skrike så høyt man vil.


Albumet deres er ute 3. November, men er du interessert kan du sjekke ut noe av musikken deres her:

 


 

ANNONCE