Nyhet

Konserter avlyses: Det brenner rundt Roger Waters' Ukraina-uttalelser

– Han kan heller spille i Moskva.

Pink Floyd-legendens uttalelser om Ukraina-krigen skal ha ført til kansellering av to konserter i Polen. 

Uttalelsene var det Waters skrev i et åpent brev til Ukrainas førstedame i begynnelsen av september. Her mente han at «ekstreme nasjonalister i Ukraina hadde ledet landet ut i den katastrofale krigen». Videre mente han at president Zelenskyj ikke hadde gjort som han lovet, å bringe fred over Donbass-regionen. 

Flere har reagert på utsagnene og etterspurt hvorfor artisten ikke nevnte Russlands ansvar for krigen. Blant annet Ukrainas førstedame tok selv til Twitter: 


– Roger Waters, du bør etterspørre fred fra presidenten i et annet land, skrev hun.

To konserter bekreftet avlyst
Konsertarrangør Live Nation Polen har bekreftet at konsertene er kansellert, men har ikke gitt noen grunn. 

BBC linker avlysningen til borgermester i Krakow, Łukasz Wantuch, og hans offentlige uttalelser om å boikotte konserter på bakgrunn av Roger Waters Ukraina-standpunkt. Borgermesteren har ifølge Aftenposten uttalt at «det vil være en skam for byen vår å la Roger Waters, en åpen supporter av Putin, få spille her» og fortsatte:


– Han kan heller spille i Moskva.

En representant ved Tauron Arena i Krakow ga ingen kommentar over hvilke begrunnelser som lå bak avlysningene, ifølge BBC. 

Byens politikere skulle til info stemme over å gjøre Roger Waters til en persona non grata i byen neste uke. Dette kan også ha spilt inn i avgjørelsene.  


Det ble i noen polske medier meldt at Roger Waters selv hadde avlyst konsertene i Krakow, men dette benekter stjernen selv på sin Facebook-side. «Rettelse: Roger Waters avlyste ikke Krakow-konserter», står det der før han kommer med flere beskyldninger mot Krakows borgermester Lukasz Wantuch og ber ham «leave the kids alone». 

– Jeg har sett frem til å dele min beskjed om kjærlighet med det polske folk, skriver han videre. 

Starten på en boikottrunde?
Roger Waters skal spille i Telenor Arena med «This is not a drill»-turnéen sin 11. og 12. april. 


Det gjenstår å se om avlysningene i Polen kan få en dominoeffekt og føre til avlysninger også andre steder i Europa. 

 

ANNONCE