Nyhet

Vinneren av verdens største DJ-konkurranse er kåret

GAFFA.no - alt om musikk.

Verdens største DJ-konkurranse har gått av stabelen og vinneren er kåret. GAFFA var selvsagt på plass på Ibiza.

Inne på sitt syvende år og Burn Residency vokst eksponensielt de siste årene, i takt med det har også talentene som melder seg på blitt bedre og større. Ja, over 10. 000 søkere fra 26 land meldte seg på årets konkuranse.

LES OGSÅ: Er dette årets rareste utgivelse?.


Fra delfinaler de de forskjellige landene ble de til slutt snevret ned til 16 håpefulle som ble tatt med på bootcamp i housens mekka: Ibiza. En av disse håpefulle var blant annet norske Thomas Skjærstad som ble sendt videre fra finalen her i Norge.

Et større intervju med Skjærstad kan leses her.

Mentorhjelp og stor pengepremie


Fra 16 deltakere ble det videre rundet ned til tre kandidater som alle hadde utmerket seg i konkuransens ledd. Mentorer innen sjangeren som Carl Cox, Pete Tong og Luciano var alle en del av dommerpanelet som skulle kåre vinneren av konkuransen, 100.000 euro og en kontrakt som en direkte investering i DJ-karrieren.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Etter en forrykende dag med DJ-sett ute på en båt i Middelhavet kulminerte konkuransen med en overaskende kåring av vinneren som deltakerne på forhånd ikke var klar over. Finalistene var Lorenzo de Blanck fra Italia, Dualitic fra Frankrike og Furkan Kurt fra Tyrkia.

Tyrkisk vinner

Det var Furkan Kurt som endte opp med seieren og en tydelig rørt DJ ble omfavnet av mentorer og medfinalister da plakaten med hans navn ble avduket.


— Dette har vært en helt utrolig og utfordrende opplevelse. Jeg har tatt lærdom fra det som jeg aldri vil glemme og ta med videre resten av min karriere, uttaler vinneren selv.

LES OGSÅ: 200 kulturfolk lot seg feire av kulturministeren.

Den Istanbul-baserte DJ'en imponerte dommerpanelet med sin miks av techno og tech-house og hans evne til å lese publikum med et imponerende låtutvalg.


ANNONCE