Nyhet

Vokalist anklages for seksuell trakassering under konsert

Det britiske punk-bandet Cabbage i hardt vær etter oppvarmingsjobb for Kasabian onsdag kveld.

Det britiske punk-bandet Cabbage i hardt vær etter oppvarmingsjobb for Kasabian.

En konsert på O2 Forum i London onsdag kveld har skapt debatt i britisk musikkpresse og mye Twitter-aktivitet torsdag. Det er bandet Cabbage (bildet), et relativt nytt rockeband på den britiske scenen, som har mottatt harde anklager på nettet i timene etter konserten.

LES OGSÅ: Kasabian får kritikk på grunn av ny musikkvideo.


Ifølge NME gikk Nicole S. Rushworth, som var til stede i lokalet, etter konserten ut på Twitter og anklaget bandets vokalist Lee Broadbent for å ha seksuelt trakassert en ung kvinne på første rad.

Hun skrev blant annet:

«Vokalisten Lee Broadbent trakasserte en ung jente seksuelt under konserten. Hun og faren hadde stått i kø siden tidlig på morgenen for å sikre seg gode plasser til Kasabian bare for å få kvelden sin ødelagt av denne forferdelige oppførselen».


LES OGSÅ: Trekker tilbake Prince-EP fra iTunes etter søksmål.

Videre beskriver hun hvordan Broadbent skal ha tatt hendene ned i buksene sine og berørt seg selv for deretter å gni dem i ansiktet på jenten. Han skal også ha presset skrittet sitt mot ansiktet hennes.

Hele innlegget til Rushworth på mikrobloggtjenesten kan leses her.


Bandet svarer selv med å benekte påstandene i en lang melding på Twitter, som kan leses i sin helhet under.


Musikknettstedet The Quietus har vært i kontakt med organisasjonen Safe Gigs For Women som sier de har fått meldinger fra «mange forskjellige mennesker om hendelsen», og at de ønsker å møte Cabbage og vokalist Lee Broadbent for å diskutere det som har skjedd.


LES OGSÅ: Dette har ikke PJ Harvey gjort på seks år.

ANNONCE