Nyhet

Mumford & Sons langer ut mot arrangørene av svensk festival etter meldinger om voldtekter og seksuell trakassering

Det engelske bandet sier de ikke vil opptre på festivalen Bråvalla igjen.

Etter at det ifølge NME skal ha skjedd over 40 tilfeller av seksuelle overgrep på de to svenske festivalene Putte i Parken og Bråvalla denne helgen går et av hovednavnene på sistnevnte festival, Mumford & Sons, hardt ut mot både arrangørene av Bråvalla og politiet.

I en statusoppdatering postet på bandets offisielle Facebook-side skriver det engelske bandet, som tidligere i vår fylte Oslo Spektrum til randen, at de ikke kommer til å opptre på festivalen igjen før de har fått tilfredstillende forsikringer fra både svensk politi og arrangørene av festivalen om at det blir gjort noe med det de kaller "et ufyselig høyt antall av anmeldt seksuell vold".

Les hele meldingen her:

Festivalen Bråvalla ble arrangert i byen Norrköping 30. juni til 2. juli, og i tillegg til Mumford & Sons spilte blant andre Tenacious D, Rammstein, Veronica Maggio og Macklemore & Ryan Lewis i løpet av disse dagene.


Arrangørene av festivalen postet følgende melding på Facebook angående nyhetsoppslagene om voldtekter og seksuell trakassering i forrige uke:

ANNONCE