Nyhet

Danske indiehelter med ny musikkvideo

'Equilibrium' er den andre singelen fra Ice Cream Cathedrals nye album.

Ice Cream Catheral slapp sitt andre album Sudden Anatomy i mai, bare fjorten måneder etter at trioen fra København debuterte med The Drowsy Kingdom hjemme i Danmark.

Albumet fikk blant annet fire stjerner her i GAFFA og vår anmelder mente at de nye danske indieheltene leverte 'uredd og idérik pop', som likevel ikke helt greide å finne sin retning:

— Det mangler ikke på interessante ideer og spennende materiale. Likevel høres det flere steder noe uferdig ut. Trioen tør ikke å følge opp sine ambisiøse ideer. De vil både fenge og eksperimentere, men havner midt imellom uten å få helt til noen av delene. Resultatet er et album som ikke setter dype spor, men som likevel vekker nysgjerrighet med sin delvis fengende, delvis utfordrende progressive pop.


Les resten av anmeldelsen her.

Equilibrium er den andre singelen ut fra albumet, og følger opp den delvis glimrende The Swans.

I musikkvideoen til låten våkner en jente i leiligheten sin da døren på mystisk vis åpner seg midt på natten. For å kunne kvitte seg med sin egen angst, som har trengt seg inn i hennes eget hjem, må hun oppsøke kilden til den. Jenta veklser mellom mot og frykt – som kun kan opphøre når hun har oppklart mysteriet. Videoen er klippet sammen av stykker fra den italienske kortfilmregissøren Roberto Di Vitos film 'Sole' fra 1995 av Anne Gry Kristensen.


— Med Equilibrium forsøker vi å fange følelsen av det å sirkulere uavbrutt mellom det balanserende, sorgløse og maskinelle og det uperfekte og nære, sier vokalist Anja T. Lahrmann

Så har danskene lykkes med å fange akkurat den, ehm, følelsen? Døm selv:


ANNONCE