Nyhet

Tindersticks blåser nytt liv i gammelt materiale

Nottingham-gruppen har besøkt legendariske Abbey Road Studios.

Tindersticks har holdt det gående i 21 år, og har tidligere annonsert en liten høstturné i den anledning. Nottingham-gruppen har ikke lagt inn noe norgesbesøk i denne omgang, men kan oppleves i København 27. oktober.

Gruppen var sist aktuell med fjorårets «The Something Rain», et album GAFFAs Kjetil Sandlund var smålunken til:

— Problemet for et band med en så distinkt vokalist som Staples er at det er vanskelig å ikke alltid høres likt ut. Til tross for at dette er en veldig fin plate, og at elementer fra jazz kanskje er mer merkbare en tidligere, sitter man litt med følelsen at den ikke er nødvendig. Følelsen av at de gamle platene holder. Hvis du ikke har et forhold til Tindersticks fra før derimot, ja da er dette svært anbefalt lytting, mente Sandlund og kvitterte med fire stjerner.


Nå meldes det om at Tinderstick har vært i legendariske Abbey Road Studios 6 og gjort nye innspillinger av noen av sine mest kjente låter, og at albumet «Across Six Leap Years» kommer ut 15. oktober. Skiven er produsert av vokalist Suart Staples, og bandet har lagt ut en liten smakebit fra innspillingene på sin egen YouTube-kanal.

I en pressemelding uttaler Dave Boutlet seg om de nye innspillingene:

— Disse låtene føles som cover-versjoner, som om det var noen andres musikk og vi føler vi har noe mer å tilføre. Å gjøre innspillingene i Abbey Road kunne enten bli en oppløftende opplevelse - eller en nedslående, men det var viktig for oss å komme hit. Det føles også viktig å gi disse låtene et nytt liv.


Se hvordan det gikk med Tindersticks i det legendariske studioet her:

ANNONCE