Nyhet

Phil T. Rich signerer med EMI

Rapperen stakk med seieren i Urørt-finalen forrige onsdag, og som ventet tok det ikke lang tid før vinneren sikret seg platekontrakt.

For en drøy uke siden samlet Urørt-finalistene Synne Sanden, Intertwine, Phil T. Rich, Bits Between og Ekkolodd seg på Samfundet i Trondheim for å en siste dyst.

Til slutt stod det mellom Synne Sanden og Phil T. Rich, men til slutt var det Arif Salum – som er påskrevet i Phil T. Richs pass –  som stakk av med seieren. Juryleder og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, begrunnet valget på følgende måte:

– Han lirer av seg frekke tekster med fenomenal flyt, og er med på å skjerpe greiene i norsk hiphop. Han er klar.


Historien viser at det ikke tar lang tid fra artistene vinner Urørt til de sitter der med en platekontrakt og aspirasjoner om å ta det norske musikkmarkedet med storm. Det gjaldt også selvsagt Phil T. Rich, som i løpet av Urørt-etterfesten – og formodentlig i vill seiersrus – signerte kontrakt med plateselskapsgiganten EMI.

EMIs Bjørn Rogstad er ikke snau med sine karakteristikker av den unge rapperen, som de har hatt lyst til å jobbe med siden han slapp sin debut-EP i høst.

– «Kom Så Tok Færdiih» var klart mest spilt på mine musikkavspillere i fjor høst og vinter. Og vi har siden denne utgivelsen ønsket å jobbe med Arif.  De fleste forbinder Phil T. Rich med P3-favoritten «Gal», som blant annet førte ham til topps i Urørtfinalen, en fet, catchy partylåt. Men Phil T. Rich har langt mer og viktigere ting på hjertet. Det forstår man fort første gang man enten møter han, eller hører på for eksempel  «Jimmy Darmody» fra nevnte EP. Vi er veldig stolte av og fornøyde med at vårt ønske om å få jobbe med Phil T. Rich var gjensidig. Vi gleder oss til å ta fatt på den jobben, sier Rogstad i et presseskriv.


– Så langt tilbake som jeg kan huske har musikk gitt meg en spesiell glede. Det er det eneste jeg har ønsket å gjøre i livet. Nå ser det ut som jeg endelig får muligheten til å gjøre dette på heltid. Jeg er utrolig heldig som har et såpass stort og erfaringsrikt plateselskap til å hjelpe meg med å oppnå mine drømmer, sier Salum selv.

Phil T. Rich er selvsagt representert på programmet til by:Larm. Han spiller på WiMP Annex torsdag klokken 20.00 og på John Dee på lørdag ved midnatt.

ANNONCE