Nyhet

Ferskt fra Machine Birds

Bergensbandet slipper sin nye låt, som har fått navnet «Because It’s Easy». Hør den her, og sett deg inn i teksten når du først er i gang.

Machine Birds ble dannet av Maria Skranes og Marte Eberson, og har gjennom sin korte, men svært lovende karriere som duo levert elektronisk drømmepop av ypperste klasse. Med bakgrunn fra Griegakademiets jazzlinje, har de to jentene gjort suksess i Urørt og Oppdrag Demo, noe som videre har ført til flere og større spillejobber, blant annet på Nattjazz i Bergen. I april kom deres debut-EP på bergenslabelen Nabovarsel, og låtene «One Last Try» og «Time» ble siden snurret i hjel.

I forrige uke spilte bandet på utestedet Jaeger som en del av plateselskapet Nabovarsels by:Larm-program, men Eberson hadde nok en heller travel uke, da hun i tillegg spilte konserter med Highasakite og Aslak Hartberg's The Fuzz. Siden sist man hørte fra Machine Birds – da i form av musikkvideoen til låten «The Way It's Meant To Be» – har Skranes og Eberson fått selskap av Hullyboo-trommis Mats Mæland Jensen.

Etter sigende skal et album være på vei fra trioen, men når dette skjer, er heller uvisst.


– Ting tar ofte lengre tid enn man tror. Det beste hadde jo vært å få gitt ut album til høsten, men vi satser i alle fall på å bli ferdig med innspillingen i år, sa Skranes og Eberson til GAFFAs skribent Tord Litleskare for ganske nøyaktig et år siden, etter at de akkurat hadde gjennomført en gnistrende konsert på Nabovarsels klubbkveld på Landmark i Bergen.

Mens man venter på et album har de altså spedd ut vellingen med nok et medlem, og dette har de tilsynelatende tenkt å feire med å slippe sin nye singel, som har fått navnet «Because It's Easy». Under kan man trykke play, se på et forholdsvis ferskt pressebilde av bandet og notere ned teksten i filofaksen, om man skulle ønske det.

Snurr stillbilde, vis tekst:

ANNONCE