Nyhet

Lamb of God-vokalist må i retten

Randy Blythe returnerer til Tsjekkia, hvor han skal forsvare seg selv i rettssak hvor han står tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I slutten av juni om nyheten om at Lamb of God-vokalist Randy Blythe ble anholdt før en konsert i Tsjekkia, siktet for legemsbeskadigelse. Hendelsen Blythe ble siktet for, skal ha skjedd under en konsert i Praha 2010, da en konsertpublikummer ble dyttet av scenen. Han døde senere av skadene, og tsjekkiske myndigheter hevdet at Blythe kunne holdes ansvarlig for tilskuerens dødsfall. Blythe ble arrestert bare kort tid etter at han og Lamb of God spilte på årets Hove-festival.

I begynnelsen av august ble Blythe løslatt fra fengselet i Praha, mot en kausjon på åtte millioner tsjekkiske koruna, som tilsvarer drøyt 2,4 millioner norske kroner. Vokalisten publiserte kort tid senere en uttalelse på hjemmesiden til Lamb of God, hvor han uttrykte glede over å komme hjem. Han benyttet anledningen til å takke for støtten og omtanken fra familie, venner, fans og innbyggerne i hjembyen.

– Jeg vil rette en spesiell takk til innbyggerne i Richmond for å ha stått ved min side. I løpet av de førtiåtte timene jeg har vært hjemme, har jeg blitt stoppet meg på gaten og på restauranter og fått smil og vink. Alle har sagt til meg at de er glade for å ha meg tilbake. Dere gjør meg alle glad og stolt for å kalle Richmond mitt hjem, skrev Blythe, som også fremholdt at han ville reise tilbake til Tsjekkia om det ble nødvendig.


– Jeg er en mann. Jeg ble oppdratt til å takle problemene mine direkte, ikke rømme fra dem. Jeg håper rettferdighet vil skje fyllest, og at familien til Daniel Nosek (konsertgjengeren som døde, journ. anm.) vil få den avslutningen på saken de utvilsomt vil trenge for å fullbyrde sorgprosessen. Jeg mener veldig bestemt at jeg som voksen opptrår både uansvarlig og umoralsk om jeg ikke reiser tilbake til Praha om det skulle bli aktuelt, skrev Blythe avslutningsvis i uttalelsen av august.

I går ble det klart at Blythe har blitt formelt tiltalt, og må møte i retten i Tsjekkia for å forsvare seg mot anklagene sine. I følge bandets manager, Larry Mazer, vil Blythe forsvare seg selv. Mazer hevder også at de sitter på videobevis og øyenvitnebeskrivelser som bekrefter deres påstander om manglende vakthold under selve konserten og uforsvarlig opptreden fra konsertarrangørene.

– Vi mener at Randy opptrådde profesjonelt i forhold til de mange fansene som stormet scenen den kvelden, som igjen kan bekreftes av videoer som har blitt postet på nettet, uttalte Mazer.


Det er foreløpig ikke klart når rettssaken vil finne sted.

ANNONCE