Nyhet

Ny video fra Machine Birds

Duoen tonesetter et Bergen hjemsøkt av objekter i bevegelse i videoen til låten «The Way It’s Meant To Be».

Duoen Machine Birds består av Maria Skranes og Marte Eberson, og har gjennom sin korte, men svært lovende karriere som duo levert elektronisk drømmepop av ypperste klasse. Med bakgrunn fra Griegakademiets jazzlinje, har de to jentene gjort suksess i Urørt og Oppdrag Demo, noe som videre har ført til flere og større spillejobber, blant annet på Nattjazzen i Bergen. I april kom deres debut-EP på bergenslabelen Nabovarsel, og låtene «One Last Try» og «Time» ble siden snurret i hjel. Nå venter man på duoens debutalbum.

– Ting tar ofte lengre tid enn man tror. Det beste hadde jo vært å få gitt ut album til høsten, men vi satser i alle fall på å bli ferdig med innspillingen i år, sa Skranes og Eberson til GAFFAs skribent Tord Litleskare i februar, etter at Machine Birds akkurat hadde gjennomført en gnistrende konsert på Nabovarsels klubbkveld.

Bandets nærmest akademiske tilnærming til musikken har gjort at de har fått god øving i å skrive låter og i å tenke nytt når det kommer til arrangementer.


– Det er viktig å stole på sin egen musikalitet og ikke produsere seg i hjel. Mange på akademiet sier de har greid å komponere sånn fem låter i sitt liv, men jeg tenker at siden vi går jo på et utøvende studie må vi stole mer på våre kompositoriske evner. Det er jo ofte enkle poplåter hvor vi eksperimenterer mest med lydbildet rundt låtene, men vi er ikke ute etter perfeksjon. Det skal være noe ekte, sa duoen i februar.

Tenke nytt har man også gjort når det kommer til videoen til låten «The Way It's Meant To Be». I videoen – som er regissert av Kyrre Mathisen og Arne Pedersen – blir et folketomt sommer-Bergen utsatt for flyvende objekter av forskjell form, farge, tetthet og skjørhet. Resultatet har blitt en nærmest meditativ, audiovisuell opplevelse. Se og hør selv:


Machine Birds - The Way It's Meant To Be from Nabovarsel Bergen on Vimeo.

ANNONCE